Biljana Srbljanović: Zbog teksta o patrijarhu Porfiriju, Blic ukinuo moju višegodišnju kolumnu

Profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i dramska spisateljica Biljana Srbljanović objavila je na svom profilu na Fejsbuku da je Blic sa njom prekinuo saradnju.
Biljana Srbljanović: Zbog teksta o patrijarhu Porfiriju, Blic ukinuo moju višegodišnju kolumnu
Foto: Medija centar Beograd

Ona je godinama u Blicu objavljivala kolumnu jednom nedeljno.

Razlog je njena najnovija kolumna u kojoj piše o snimku sa društvenih mreža na kojem patrijarh Porfirije na nekoj proslavi na uvredljiv način govori o ženama koje se bore protiv nasilja i obraća im se sa "jadnice" i "bedo".
"Zbog ovog teksta Blic je danas ukinuo moju višegodišnju nedeljnu kolumnu i sa mnom prekinuo saradnju. Zahvaljujem se svojim neposrednim urednicima za godine strpljenja i poštovanja koje su mi pokazali, zahvaljujem se Mimi Mercedez na stihovima koje sam preuzela za ime kolumne, zahvaljujem se i Patrijarhu Porfiriju koji mi je danas još jednom pokazao šta srpska žena sme, a šta ne sme", navela je Biljana Srbljanović. 
 
Ona je na Fejsbuku objavila i tekst te neobjavljene kolumne "Patike za trčanje".
 
  • KLF

    15.05.2023 10:58
    @Proleter

    A patrijarh Pavle nije politički klošar koji se vozikao gradskim autobusima dok su njegovi zaposleni blagosiljali tenkove?
  • Aco

    15.05.2023 08:15
    Sociološke promene koje nam je donela ženska ekonomska nezavisnost, kao i promene u percepciji onoga šta je moralno se nekome mogu sviđati, a nekome ne. To ne menja činjenicu da žene (kao i muškarci) zbog navedenih faktora pokazuju šta zaista žele i kako hoće da žive kad su nezavisni. Ne kažem da je to loše, naprotiv.
  • Slobodan

    15.05.2023 07:23
    organizovano...
    spc u srbiji je organizovani kriminal...
    pridjite manastiru u kovilju s pogresne strane da vidite kako vas vija naoruzano obezbedjenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija