Građanima uskoro dostupna aplikacija za prijavu krivičnog dela ili onog koje tek treba da se desi

Građanima Srbije uskoro će biti dostupna aplikacija posredstvom koje će moći anonimno da prijave da sumnjaju da je počinjeno krivično delo ili da će ono tek biti počinjeno, piše Politika.
Građanima uskoro dostupna aplikacija za prijavu krivičnog dela ili onog koje tek treba da se desi
Foto: Pixabay
Posredstvom te aplikacije, koja se koristi u više od 30 država, građani Srbije će moći da pošalju video i audio snimke i fotografije.
Sistem prijave krivičnih dela razvila je organizacija "Crime stoppers global solutions", a direktor te organizacije Džon Lamb naveo je da iskustvo iz Sjedinjenih Američkih Država u vezi sa masovnim pucnjavama u školama pokazuje da je u više od 80 odsto slučajeva bar jedna osoba imala informaciju da napadač razmišlja ili namerava da izvrši napad.
Aplikacija će biti besplatna i moći će da se instalira na mobilne telefone, a prilikom instalacije građani će kreirati sopstvenu šifru i lozinku, što znači da će samo oni imati pristup. 
  • tom kruz

    15.05.2023 14:14
    "... ili onog koje tek treba da se desi"
    Već sam pomislio da se snima "Minority Report 2" :)
  • Кум Коста

    15.05.2023 13:49
    Џабе су кречили
    У Чистоћи нетреба апликација нема проневере ни лопова а нема ни оних што проверавају радње а нема ни радника а има партијских нерадника и кумова са штанцованим дипломама .....док нам Инспекција Рада спава фирму не боли глава За Јаке Длаке Комунални Шампон Контејнерка кад га утрљаш Расте
  • Joca

    15.05.2023 13:12
    Da krenemo: Stanovi, diplome, kumovi, oružje, vutra, tenderi, partijski crnokošuljaši, molovanje zastava... Treba još?

    A to je samo za lov na tinejdžere koji ne umeju da koriste VPN ili Tor? A ja se izvinjavam! Samo nastavite!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija