Dačić protiv vanrednih izbora

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ponovio je danas da je protiv održavanja vanrednih izbora, te da se zalaže za "političko smirivanje i razgovore" vlasti i opozicije.
Dačić protiv vanrednih izbora
Foto: 021.rs
Dačić, čiji je SPS koalicioni partner za Srpskom naprednom strankom (SNS) Aleksandra Vučića, za TV B92 kazao je da bi ti razgovori vlasti i opozicije trebalo da budu u Skupštini Srbije.
"Ja sam za političko smirivanje i razgovore i bilo bi poželjno da to bude moguće u Skupštini i sada je odgovornost na političkim strankama koje pozivaju na demonstracije", kazao je, te ponovo optužio deo opozicije da iz političkih razloga zloupotrebljava tragedije u Beogradu i selima oko Mladenovca.
Dačić je rekao da je "apsolutno protiv vanrednih izbora", te dodao da je krajnje vreme da, kako je naveo, "Srbija živi redovnim životom, a to su redovni izbori".
 
Prema njegovim rečima, neki iz opozicije traže izbore a neki ne.
 
"Mislim da i oni što to (vanredne izbore) pominju mole Boga da se to stvarno ne desi. Za to sam da ako ima potrebe da se nešto kadrovski menja, neka se menja, a Vučić je i ranije rekao da će biti promene mandatara negde na sredini mandata aktuelne vlade", kazao je.
 
Napomenuo je i da, iako se SPS i SNS ne slažu sa strankama "desne opozicije", da su one u ovoj situaciji postupile korektnije i "nisu zloupotrebljavale dva masovna ubistva za političke demostracije".
 
"Dolazite do toga da u suštini ovde i nema političkog pristupa, šta su zahtevi i da li su uopšte ti zahtevi održavanje izbora. Pa šta je rešenje, da uzmu motke? Pa to nije realno, toga više nigde nema u modernom svetu", kazao je Dačić.
 
Prema njegovim rečima, potrebna je razmena mišljenja na za to predviđenim mestima, a to je parlament Srbije, koji je kako je dodao, mesto za razgovore o svim pitanjima i problemima.
 
Sednica Skupštine Srbije, o kojoj se pričalo, verovatno neće moći da bude završena za jedan dan, ocenio je.
 
"I evropski parlamentarci, i kada sam ja bio predsednik skupštine, imali su ideju da se nastavi dijalog vlasti i parlamentarnih stranaka", kazao je Dačić.
  • Da

    16.05.2023 16:13
    Vlada se ruši kada dođe vreme a ne kada vlada odluči da će biti srušena.

    Smisao opozicije je da ruši vlast i sama dolazi na u vladajuću poziciju.

    Šta radi današnja opozicija? Traži…. Koješta.
  • Cokanj

    16.05.2023 10:37
    ?
    Koferče frka?
  • quo vadis

    16.05.2023 08:30
    E jado, kuda ideš? Mirođija u svakoj političkoj čorbi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.