Direktorat: Nema potvrde da je nivo zračenja na teritoriji Evrope povećan

Nema zvaničnih potvrda da je prilikom uništavanja skladišta municije u Hmeljnickom u Ukrajini došlo do oslobađanja radioaktivnih materija.
Direktorat: Nema potvrde da je nivo zračenja na teritoriji Evrope povećan
Foto: Pixabay
To je saopštio Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije.
"Aktuelne izmerene vrednosti nivoa zračenja na teritoriji Evrope, uključujući i Ukrajinu, dostupne na evropskoj platformi za razmenu radioloških podataka EURDEP i platformi Međunarodne agencije za atomsku energiju IRMIS, za sada ne potvrđuju ispuštanje radioaktivnih materija u životnu sredinu niti ukazuju na potrebu sprovođenja mera zaštite od jonizujućeg zračenja", saopštio je Direktorat.
Direktor Direktorata Slađan Velinov saopštio je da lično prisustvuje redovnom međunarodnom sastanku u sedištu Međunarodne agencije za atomsku energiju u Beču, i da sa sigurnošću može da kaže da nema informacija o povećanju nivoa radioaktivnosti u Ukrajini.
 
"Direktorat nastavlja da redovno prati nivo radioaktivnosti na teritoriji Evrope preko međunarodnih platformi za razmenu radioloških podataka. O svim odstupanjima vrednosti nivoa radioaktivnog zračenja koji bi mogli da imaju uticaj na stanovništvo i životnu sredinu Direktorat će blagovremeno obavestiti javnost", navedeno je u saopštenju.
  • iguman

    17.05.2023 09:02
    Nema zvaničnih potvrda ni da 80 % srtanovnika Srbije gladuje, pa nikom ništa.
  • Jaa

    17.05.2023 08:48
    ko prezivi pricace kako su nekad prasici imali 4 noge a ljudi 2 oka....
  • Hm

    17.05.2023 08:44
    Hm
    Nešto im baš verujem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.