RTS: Neki zahtevi opozicije grubo mešanje u uređivačku politiku

"Predstavnici dve opozicione koalicije u Skupštini odustali su od sastanka sa rukovodstvom RTS-a, iako su im bila ponuđena dva termina", navodi RTS.

"U civilizovanom svetu o sastanku se dogovaraju dve strane koje žele razgovor, ne određuje ultimativno jedna strana dan i sat susreta, kao što to čine predstavnici dela opozicije", piše u saopštenju RTS-a.

Dodaje se da, "umesto toga deo opozicije ispostavio je nove zahteve RTS-u od kojih neki predstavljaju grubo mešanje u uređivačku politiku, a prva dva su izlišna, jer je RTS uredno izveštavao o protestima građana i naveo sve zahteve vođa demonstracija".

Rukovodstvo RTS-a je ranije pristalo na sastanak i predstavnicima dve opozicione koalicije ponudilo dva termina, u četvrtak 18. maja ili u ponedeljak 22. maja.
 
Podsetimo, predstavnici opozicije predali su na prijemnicu RTS-a zahteve, nakon što direktor RTS-a nije hteo danas da razgovora sa njima.
  • Nemanja

    18.05.2023 12:26
    Adekvatno mešanje u vašu "uređivačku politiku" je ono što ste fasovali 23. aprila. '99-e.
  • Marko

    18.05.2023 10:41
    Kurtomurtizam
    Ja ne vidim nikakvu opoziciju u Srbiji, ta tzv. opozicija je interesna skupina na linku Eskobara koja je zarad naknade iz budzeta verifikacijom svojih mandata dala legitimitet i legalitet napradnjackoj Skupstini i vladi.
  • T

    18.05.2023 08:22
    T
    Uredjivacku Politiku RTS i svih TV uredjuje narod jer vas on placa! Ne radi te po Narodnoj volji i Mora da se sve Menja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.