Poklanjaju 2,4 tone mleka u humanitarne svrhe: "Ako već propadamo, da propadnemo humano"

Poljoprivrednici Milan Pajić iz Badovinaca i Slobodan Brkić iz Bogatića pozvali su mlekare da prerade 2,4 tone mleka koje će pokloniti da ga ne bi prosuli jer su im mlekare otkazale otkup.
Poklanjaju 2,4 tone mleka u humanitarne svrhe: "Ako već propadamo, da propadnemo humano"
Foto: Pixabay
"Prijatelj Milan Pajić, stočar iz Badovinaca i ja trenutno imamo oko 2,4 tone sirovog mleka. Od juče nam je mlekara obustavila otkup. Neka se javi mlekara kojoj ćemo pokloniti ove 2,4 tone, da preradi u humanitarne svrhe", rekao je Brkić iz sela Glušci, u opštini Bogatić.
Dodao je da oni kao proizvođači neprerađeno mleko ne smeju da poklone.
"Ako već propadamo, da propadnemo kulturno, dostojanstveno i humano", rekao je on. 
 
Svakog dana Pajić i Brkić imaju po 650 litara neprerađenog mleka. Ova količina od 2,4 tone je dvodnevna i ukoliko je ne preuzme neka mlekara, moraće da ga bace.
 
Mlekara im je, kaže, obustavila otkup u utorak, 16. maja, delom zbog protesta, a delom što ovi stočari nisu pristajali da im mlekara plaća manje od dogovorene cene po litru.
 
"Nismo prihvatili da nam mleko, isporučeno u aprilu, sada plati po pet dinara nižoj ceni po litru. Kažite nam po kojoj ceni ćete otkupljivati mleko od nas, ako je cena 20 dinara, naše je da prihvatimo ili ne. A ne ovako, da nam 12. maja kažete da je mleko dato u aprilu jeftinije za pet dinara", rekao je Brkić.
 
Nesumnjivo je, kaže, da su delimično i protesti uticali na to da mlekara obustavi otkup.
 
"U petak popodne imali smo poruku preko prijatelja, kažu 'možete da date mleko u dve, tri mlekare, ali da obustavite proteste'. A to nismo hteli zbog kolega farmera, ratara, prijatelja koji su u jako teškoj situaciji, pa i po cenu prestanka otkupa", rekao je Brkić.
  • Fantom iz opere

    18.05.2023 11:50
    Bravo
    Svaka čast ljudi
  • Humano

    18.05.2023 11:07
    Svaka čast. Tako treba. Humano.
    Svako dobro delo se računa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija