Premijera opere u Nišu pomerena zbog mitinga 26. maja

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potvrdila je da je razlog pomeranja premijere opere skup koji vlast organizuje 26. maja u Beogradu.
Premijera opere u Nišu pomerena zbog mitinga 26. maja
Foto: Pixabay
Narodno pozorište Niš objavilo je prethodno da pomera premijeru opere "Čarobna frula", pod dirigentskom palicom Zorana Stanisavljevića, u režiji Ivana Vukovića, sa 26. maja, zbog "tehničkih razloga", za dan ranije, 25. maj.

Gradonačelnica Niša danas je u obraćanju novinarima u Gradskoj kući rekla da je premijera opere pomerena zbog beogradskog skupa, prenosi N1.

"Mi smo i u konsultaciji sa direktorom Narodnog pozorišta smatrali da operu ne treba da držimo u petak uveče kada je u Srbiji zakazan tako veliki skup i kada će, verovatno, više od pola Srbije biti u Beogradu. Za koga mi pravimo operu? Pa valjda za publiku, a ako toga dana veliki broj Nišlija koji žele da gledaju operu bude u Beogradu, zašto bismo mi toga dana imali bilo kakvu premijeru", rekla je Sotirovski.
 
"Održaćemo je dan ranije i mislim da je to sasvim legitimna i ispravna stvar", kazala je gradonačelnica Niša.
  • DRMRFR

    19.05.2023 07:47
    Stidite se gospodo umetnici!
  • Novosadista

    19.05.2023 03:35
    Ljubitelji opere
    Sns glasaci su poznati kao veliki ljubitelji opere!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija