Akcija predaje oružja samo farsa: Kriminalci sklapaju nagodbe s tužilaštvom, većina oružja ostaje

Tužioci Višeg tužilaštva u Beogradu sklopili su prošle godine tri sporazuma o priznanju krivice za posed oružja i to sa višestruko osuđivanim osobama, koje su nakon sporazuma osuđene na najniže kazne.
Akcija predaje oružja samo farsa: Kriminalci sklapaju nagodbe s tužilaštvom, većina oružja ostaje
Foto: Pixabay
U tekstu "Nove" se ocenjuje da je akcija predaje nelegalnog oružja "populistička" jer problem sa količinom oružja u društvu nije u postojećem zakonu, već u selektivnoj primeni.

"Razoružavanje nacije je farsa i prividno rešavanje problema, ali i bežanje vlasti od očigledne odgovornosti. Stručnjaci su skrenuli pažnju da će policiji biti predat samo mizeran procenat nelegalnog oružja, dok će ostatak ostati u posedu onih koji se neće libiti da ga nose za pojasom i upotrebe", piše "Nova".

U izveštaju Republičkog tužilaštva za 2022. godinu navedeno je da je zbog nelegalnog oružja prošle godine u Srbiji procesuirano 1.265 osoba, dok je još 754 preneto iz prethodne godine, piše Nova.
 
List prenosi da je od 2.019 osoba 313 oslobođeno, dok su na zatvor osuđene 423, što je navelo "Novu" da proveri kako je postupalo Više tužilaštvo u Beogradu.
 
U tekstu se navodi da su nagodbe sklopljene sa osobama osuđivanim zbog krađa, dilovanja droge, otmica, posedovanja oružja, kao i da su osumnjičeni osuđeni na kućni zatvor bez nanogice ili samo na mesec dana zatvora.
  • griz

    19.05.2023 11:39
    Dovoljno je samo pogledati ko od komšija zaliva baštu mašinskim uljem.
  • Kolja

    19.05.2023 10:35
    Lupetanje bez ijednog argumenta.
  • aleksandar the velik

    19.05.2023 10:28
    kad
    pomisliš nema gluplje , lažljivije nova se uvek iskaže !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija