Roditelji đaka škole na Vračaru: Završiti školsku godinu, sve posle 3. maja je veštačka normalnost

Grupa roditelja škole "Vladislav Ribnikar" dala je podršku inicijativi da odmah bude obustavljena nastava u zgradi škole i da školska godina bude okončana zaključno sa 3. majem.
Kako se navodi u saopštenju, više od 150 roditelja učenika ove škole zahteva da školska godina bude završena zaključno sa 3. majem, kao danom kada je tragični događaj nasilnim putem prekinuo normalno školovanje.
"Sve ono što se u školi dešavalo nakontog datuma predstavlja samo pokušaj da se nasilno uspostavi 'normalno' stanje u školi. Krizni plan koji uprava škole pokušava da sprovede po svaku cenu, ima jedino za cilj da prikrije posledice tragičnog događaja", smatraju roditelji đaka ove škole.
Roditelji smatraju da je plan za nastavak školovanja koji se sprovodi od 10. maja štetan po razvoj velikog broja učenika (ako ne i svih), i da je jedino rešenje - momentalan prekid nastave i okončanje radne školske godine.
 
Roditelji kažu da su za ovakav stav dobili podršku eminentnih stručnjaka iz oblasti neuropsihijatrije i psihoterapije.
 
"Školska godina se na tragičan način završila 3. maja. Svaki dan posle toga nije nastavak školske godine nego veštačko pravljenje da se ništa nije desilo. A desilo se. Deca su nam ubijena u školi", zaključuju roditelji. 
  • Nana

    21.05.2023 15:44
    @Baka
    Izađite malo iz svoje rupe i proširite vidike i kako savetujete meni edukujte se. Prvo nije bilo poređenje tragedije, već poređenje osećanja koje vređaju žrtve, ako je to uopšte moguće. Drugo, većina te dece se već vratila u školu i izrazila želju da nastavi tamo da dolazi a kako bi ste i znali kada čitate samo šta govore s razlogom prestrašeni roditelji. Znam po deci svojih poznanika koja tamo idu u školu, žele da budu tamo i da pričaju sa svojim drugarima o tome. I treće, to što vi ne možete da pojmite šta su deca u stanju da urade ne znači da ona to ne mogu i da to ne postoji. Baš zbog tako ograničenog razmišljanja nas odraslih i došlo je do ogromnog jaza između dece i nas.
  • Baka

    21.05.2023 13:14
    nana
    Sram te bilo! Kako te nije sramota da poredis
    ove tragedije. Edukuj se! A u "koloni" je bilo puno ljudi koje su lazno prijavljivali madjarskim fasistima Srbi koji su bili duznici tim ljudima.
    Ovo monstruozno ubistvo dece od deteta je zlocin koji zastrasuje i paralise zdrav razum odraslih,a kako ne bi decu koja treba da udju u tu skolu i tamo sede i mirno uce.
    Podrska roditeljima!
  • Pera

    21.05.2023 11:55
    Ceo svet je veštačka normalnost, kvazinormalnost, antinormalnost, nenormalnost. Iz interesa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija