Predlozi roditelja đaka najveće škole u Srbiji: Izbacivati nasilnike, novčane kazne za roditelje...

Roditelji učenika Osnovne škole "Pavle Savić" u Beogradu, koja je po broju đaka najveća u Srbiji, predlažu da se uvedu oštrije mere prema nasilnoj deci i daju veća ovlašćenja prosvetnim radnicima.
Predlozi roditelja đaka najveće škole u Srbiji: Izbacivati nasilnike, novčane kazne za roditelje...
Foto: Pixabay (ilustracija)
Na sednici Saveta roditelja u školi koja se nalazi u beogradskom naselju Mirijevo, predloženo je da bude vraćeno izbacivanje nasilnih učenika iz škole, kao i da ocena iz vladanja ima skalu po upisanim opomenama u dnevnik, rekli su za portal N1 roditelji.
 
To bi značilo da bi, ukoliko učenik ima više od pet opomena, dete i roditelji bili dužni da posećuju psihološko-pedagošku službu sve dok dete ne popravi ocenu iz vladanja.
Oni predlažu i da budu uvedena predavanja učenicima na temu vršnjačkog nasilja, gde bi se sa učenicima svakog meseca razgovaralo i o narkoticima, kao i o opasnostima na društvenim mrežama.
U zapisniku sa sednice kojoj je prisustvovao i direktor škole, kao i školski psiholog, navedeno je da roditelji traže da se na kraju školske godine uradi testiranje – provera psihičkog stanja kako kod dece tako i kod prosvetnih radnika zaposlenih u školi.
 
Jedan od predloga je i da roditelji treba da snose veću odgovornost, a predloženo je i uvođenje novčanih kazni koje bi roditelji uplaćivati školi. Ukoliko roditelj ne bi platio kaznu, njegovo dete ne bi dobilo svedočanstvo na kraju školske godine, naveli su roditelji.
 
Među predlozima su i zabrana nošenja mobilnih telefona u školi, povećanje broja kamera u školi i oko nje, zatim pojačan rad dežurnih nastavnika u hodnicima i u školskom dvorištu, kao i angažovanje većeg broja pripadnika policije koji bi brinuli o bezbednosti u školi.
 
Vratiti ovlašćenja nastavnicima
 
Roditelji učenika pružaju punu podršku prosvetnim radnicima, zahtevajući vraćanje njihovih ingerencija, kao i poboljšanje uslova rada. Predlaže se i zapošljavanje dodatnog broja pedagoga, psihologa ili defektologa.
 
Na kraju, roditelji učenika predlažu i da se uvede Dan bezbednosti, kako bi "deca znala da se ponašaju u određenim situacijama".
  • Ilija

    22.05.2023 07:13
    Zemlja u kojoj su stadioni vazniji od uslova u kojima se deca skoluju ,zemlja je bez perspektive.A to nije slucajno jer zemlju vodi neuspeli vodja navijaca.
  • Zemlja čudesa

    22.05.2023 06:52
    Prava stvar
    Nasilnike izbacivati iz normalnih škola i prebacivati na "SNS akademiju mladih lidera" jer je to profil za koji su zainteresovani. Tamo će biti u mogućnosti da unaprede svoje veštine, izgrade profesionalnu karijeru i nauče recitovanje pesmica o vođi na kineskom.
  • Mirč

    21.05.2023 22:17
    Nasilnike treba izbacivati i staviti zabranu na školovanje ni privatne! Neka budu nepismeni i fizikalci pa da vidimo kako će velike tate reagovati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.