Ko je Novak Nedić - generalni sekretar vlade

Pre tri dana na društvenim mrežama osvanuo je snimak na kome se navodno vide odredi za razbijanje blokada poljoprivednika u Pančevu.
To je objavila Marinika Tepić na Tviteru navodeći da je na snimku Novak Nedić, generalni sekretar Vlade i da "predvodi batinaše na 'skup' u Pančevu", što je izazvalo brojne reakcije ostalih opozicionih političara.

Navodno, snimak je napravljen neposredno pre nego što su Nedić i momci otišli da "popričaju" sa poljoprivrednicima koji su stajali na putu autobusima koji su dovozili ljude za Vučićev skup u Pančevu.
Ko je Novak Nedić?
 
Rođen je 1982. godine. U zvaničnoj biografiji navodi da je završio osnovnu školu Sedam sekretara SKOJ-a i Šestu beogradsku gimnaziju u Beogradu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
 
"Radio je kao volonter pripravnik od 2005. do 2007. godine u Trgovinskom sudu u Beogradu, Specijalnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu, potom kao pripravnik, a zatim i kao advokat u Advokatskoj kancelariji Nedić. Bavi se privrednim i krivičnim pravom. Stekao je Sertifikat posebnih znanja iz prava deteta i krivično-pravne zaštite maloletnih lica", ističe.
 
Na funkciju zamenika generalnog sekretara Vlade postavljen je 28. novembra 2012. godine. Funkciju generalnog sekretara Vlade, u više mandata, obavlja od 1. maja 2014. godine. Na istu funkciju postavljen je i u Vladi izabranoj 28. oktobra 2020. godine.
Član je Glavnog i Izvršnog odbora Srpske napredne stranke. Predsednik je Saveta za pravna pitanja SNS Beograd.
 
U julu 2014. imenovan je za predsednika nadzornog odbora u JP "Službeni glasnik". Bio je član radne grupe Ujedinjenih Arapskih Emirata i Vlade Srbije za saradnju sa kompanijom GIDC, te predsednik Komisije za odobravanje upotrebe službenih vozila u Vladi.
 
Bio je član Upravnog odbora FK Partizan do aprila 2014. godine, kada je podneo ostavku. U jednom trenutku 2019. učlanio se u FK Crvena zvezda, a zatim se iščlanio.
 
U oktobru 2022, posle izbora nove Vlade Srbije, ponovo je postavljen za generalnog sekretara.
  • Kraj im je blizu

    22.05.2023 17:00
    Bilo je milion na protestu, SNS batinašima je kraj blizu. Ako bi i nešto pokušali, narod bi ih pojeo. Popustili su poljoprivrednicima, sada će da popuste milionu, ostAVka !!
  • K

    22.05.2023 14:25
    K
    Član organizovane Kriminalne SNS grupe!!!
  • Marta

    22.05.2023 14:12
    Prava prilika!
    Bas fin neki mladic!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija