Ministarstvo zdravlja: Naložen vanredni inspekcijski nadzor Klinike za psihijatriju UKC Srbije

Ministarstvo zdravlja navodi da je, povodom primedbi na rad prim. dr Ranke Radulović iz Klinike za psihijatriju UKCS tokom pružanja psihološke podrške učenicima, naložilo vanredni inspekcijski nadzor.

Ministarstvo navodi i da će Klinika za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije hitno sprovesti unutrašnji nadzor, čime će biti utvrđene sve činjenice vezane za konkretan događaj 5. maja na koji se odnose primedbe roditelja devojčice stradale u tragediji u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Ministarstvo podseća da je "već 4. maja, neposredno nakon tragedije u školi "Vladislav Ribnikar", u cilju psihološke podrške učenicima, nastavnicima i roditeljima, oformilo stručni tim".

Prvom sastanku su, pored nastavnika i psihologa škole, prisustvovali predstavnici UNICEF-a, Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja, zajedno sa predstavnicima Republičke stručne komisije za mentalno zdravlje.
 
Nakon sastanka, Ministarstvo zdravlja je uputilo zahtev Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu, Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu i Klinici za psihijatriju UKCS.
 
"Sve ove ustanove su na zahtev Ministarstva zdravlja, a prema planu Ministarstva prosvete, delegirale članove koji su svakog dana radili u smenama od 8 do 12 časova i od 12 do 16 časova. Pored toga, na zahtev Ministarstva prosvete, predstavnici zdravstvenih ustanova su prisustvovali i roditeljskim sastancima", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se i da su sve ove zdravstvene ustanove, kao i druge zdravstvene ustanove koje raspolažu psihijatrijskim odeljenjima otvorile besplatne telefonske linije i obezbedile razgovore i preglede i u samim zdravstvenim ustanovama svima kojima je to potrebno.
 
Spisak psihijatara i psihologa zdravstvene ustanove su dostavile Ministarstvu zdravlja, dok je rad timova koordiniran svakodnevno, navodi Ministarstvo i dodaje da je ove aktivnosti i dalju koordinaciju od 11. maja preuzela Radna grupa za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih koju je formirala Vlada Srbije.
  • Lažu

    22.05.2023 18:17
    "Ministarstvo zdravlja: Naložen vanredni inspekcijski nadzor Klinike za psihijatriju UKC Srbije"
    Lažu.
  • zztop

    22.05.2023 17:31
    Imal ko u ovoj stručnoj skupini da pomogne ani b. da se smiri i ne vređa narodne poslanike ...
  • Još jedan zahtev

    22.05.2023 17:28
    I Danica Grujičić da podnese ostavku, odmah!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija