Sindikat prosvetara: Imamo spisak direktora koji pritiskaju zaposlene da idu na miting SNS 26. maja

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) pozvao je zaposlene u prosveti na koje se vrši pritisak da idu na politički skup SNS 26. maja u Beogradu da se jave za pravnu pomoć i podršku.
Sindikat prosvetara: Imamo spisak direktora koji pritiskaju zaposlene da idu na miting SNS 26. maja
Foto: 021.rs
"Podrška i stručna pomoć će biti pružene svakom ko se obrati sindikatu, bez obzira da li je njegov član ili ne", kažu u NSPRS.
Adresa za prijavu pritisaka je: kontakt@nsprs.org
Prema saznanjima sindikata, širom Srbije direktori škola vrše pritisak na zaposlene, pre svega na pomoćno osoblje i nastavnike angažovane na određeno vreme, da prihvate upućivanje na politički skup koji organizuje aktuelna vlast 26. maja u Beogradu. 
 
"Pritisak se vrši usmenim putem i sadrži upozorenje da odbijanje podrazumeva prekid radnog odnosa nakon isteka aktuelnog ugovora. Nezavisni sindikat ima evidenciju direktora koji se ponašaju nedostojno svog položaja koristeći ga za nedozvoljeni politički pritisak na zaposlene. Eventualni nedostatak materijalnih dokaza o njihovom nečasnom ponašanju ih neće sačuvati od moralne osude kolega i najšire javnosti", kažu u sindikatu.
 
Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije poziva zaposlene da odbiju takve pritiske i na taj način održe čas dostojanstva đacima, kolegama, direktorima i čitavom društvu.
  • BorbenaZvezda

    25.05.2023 07:28
    A sekretarice u drugim firmama što isto vrše pritisak na zaposlene preko ćerki firmi i agencija?! Iste te u EPSu terali su da skupljamo za direktore kapilarne glasove i ucenjivali sa rečima "stranka je važna od posla" i "baš te briga za posao, stranka je na prvom mestu"! Treba u EPSu pohapsiti i sekretarice od direktora zbog mobinga zbog skupljanja glasova za SNS i odlazaka na miting!
  • Radnik

    23.05.2023 12:43
    Odbiću protest,dve crvene,vodu i dva sendviča,pa makar me uhapsili...dosta je bilo!
  • Ah

    23.05.2023 11:53
    Pravljenje spiskova... tako radikalski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija