Uhapšen i ujak osumnjičenog za ubistva kod Mladenovca

Ujak Uroša Blažića osumnjičenog za masovno ubistvo kod Mladenovca i Smedereva uhapšen je zbog nelegalnog oružja.
Uhapšen i ujak osumnjičenog za ubistva kod Mladenovca
Foto: FoNet
Prethodno je uhapšen i Blažićev otac, a MUP je saopštio da je R. B. lišen slobode "zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija".

"Policija je pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi u okolini Mladenovca pronašla i oduzela dve vojne dozvole za pušku karabin sa optikom i za revolver, pištolj sa dva okvira, dve optike za lovačku pušku, revolver, nekoliko stotina komada municije različitog kalibra, kao i jednu ručno pravljenu napravu sa mogućnošću okidanja", saopšteno je iz MUP-a.

Blažić je 4. maja u tri mladenovačka sela ubio osam, a ranio 14 osoba. Uhapšen je nakon devet sati potrage u blizini Kragujevca, gde se skrivao kod rodbine. On je na svoje komšije pucao iz automatskog oružja za koje niko u Srbiji ne može da ima dozvolu osim službenih lica.
 
Pucnjavu započeo u Malom Orašju, a zatim nastavio u selima Dubone i Šepšin. Pucao je iz vozila u pokretu ispred škole, crkve, mestima gde se okupljaju građani. Ubijen je i policajac koji nije bio na dužnosti. 
 
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu Uroš Blažić (20) prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu. On je privremeno prebačen u bolnicu kako bi komisija veštaka obavila psihijatrijsko veštačenje. Blažić se inače nalazi u pritvoru koji mu je određen 6. maja. 
 
Osumnjičeni je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela.
  • K2

    25.05.2023 13:19
    Ako se ne varam, kod dotičnog se ubica i krio odmah posle izvršenja zločina. Hoćete reći da je ujak (pomoćnik u prikrivanju ubice-samim tim i saučesnik) tek sad uhapšen po nekom sasvim drugom osnovu?!
  • zztop

    25.05.2023 11:43
    Šta kaže informer oće biti danas kakvih padavina u novom sadu i dal da ponesem "kišobran" ako me razumete...
  • zztop

    25.05.2023 11:15
    Mislim da treba i kuma pretrest , tako bi trebalo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija