Ambasade SAD i Ukrajine kritikuju učešće Vulina na konferenciji u Moskvi

Ambasador SAD Kristofer Hil i Ambasada Ukrajine kritikovali su učešće direktora Bezbednosno-informativne agencija (BIA) Aleksandra Vulina na međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji u Moskvi.
Ambasade SAD i Ukrajine kritikuju učešće Vulina na konferenciji u Moskvi
Foto: 021.rs
Hil je u pisanoj izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE) naveo da "ne bi trebalo da iko daje legitimitet ruskoj akciji (protiv Ukrajine) tako što će sarađivati sa Kremljom kao da je sve u redu".
"Agresija Rusije protiv njenog mirnog suseda, Ukrajine, nezakonita je i nerazumna. (Predsednik Rusije) Vladimir Putin započeo je ovaj brutalni rat. On može i treba odmah da ga prekine i zaustavi smrt i razaranja koja njegov rat čini", naveo je Hil.
Iz Ambasade Ukrajine je za RSE rečeno da Srbija i Ukrajina teže članstvu u Evropskoj uniji i da bi Srbija u odnosu na to trebalo da uvede sankcije Rusiji.
 
"Računamo na to da će se zemlja kandidat za članstvo u EU pridružiti zajedničkoj evropskoj politici prema državi agresoru Rusiji", navela je Ambasada Ukrajine.
 
Vulin je juče predstavljao Srbiju na međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji u Moskvi.
 
Na konferenciju, na kojoj su učestvovali predstavnici oko 90 zemalja, Vulin je otišao dva dana pošto je šef evropske diplomatije Žozep Borel, posle sastanka šefova diplomatija članica EU, upozorio da održavanje bliskih veza s Rusijom nije kompatibilno sa procesom pridruživanja Uniji.
 
"Kad je reč o kandidatima za članstvo u EU koji se nisu usaglasili sa sankcijama EU protiv Rusije, a tu ću posebno ukazati na Srbiju, održavanje bliskih veza s Rusijom nije podudarno s njihovim procesom ulaska u članstvo Evropske unije. To takođe nanosi štetu njihovim celokupnim nacionalnim interesima, ali svakako nije spojivo s postupkom koji vodi ulasku u EU", naveo je Borel u ponedeljak.
 
Na sajtovima državnih institucija Srbije nema informacija o učešću Vulina na bezbednosnoj konferenciji u Moskvi.
  • Inače

    26.05.2023 08:20
    Moskva je u Kanadi pa ide kod tetke, vraca pozajmicu za stan?
  • Rođo

    25.05.2023 17:22
    On nije zaslužio ni da se naziva sramotom, toliko je bezvredan.
  • Vule

    25.05.2023 17:11
    S kojim pravom komentarisu ko kod koga odlazi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.