Bakarec kaže da REM jedine primedbe ima na rad N1 i Nove S, poslanici opozicije mu okrenuli leđa

Zamenik predsednika Odbora za kulturu i informisanje Nebojša Bakarec rekao je da se jedine primedbe koje je REM imao na rad medija odnose na rad "luksemburških medija", odnosno televizija N1 i Nova S.

Bakarec je, predstavljajući izveštaj REM-a u Skupštini Srbije, rekao da te dve televizije "propagiraju mržnju prema 700.000 članova Srpske napredne stranke i prema 1,3 miliona birača i simpatizera SNS-a".

Kazao je da ove dve televizije "najmanje šest godina stvaraju bolesnu atmosferu u društvu", koja je stvorila podlogu za nasilje u školi i "dehumanizaciju i demonizaciju predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića".
Naveo je da su N1 i Nova S televizije "ni na nebu ni na zemlji" i "privilegovane u našoj državi", a da se među novim podacima koji se nalaze u izveštaju REM-a nalazi i to da je REM utvrdio da te dve televizije "godinama brutalno krše Zakon o elektronskim medijima".
 
Bakarec je rekao da se REM žalio dva puta luksemburškom Regulatornom telu za elektronske medije, zbog navoda da je "N1 kršio ljudska prava (premijerki) Ani Brnabić jer su je diskriminisali po osnovu seksualnog i političkog opredeljenja" i vređanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice.
 
Bakarec, koji je i predstavnik predlagača, rekao je da kruže neistine o tome da televizija Hepi emituje rijaliti Parove, jer to ne čini već godinu i po dana i da je udeo rijalitija u programu te televizije 11 odsto.
 
"Jedina od nacionalnih televizija je TV Pink, koja emituje niz rijalitija, od kojih je najpoznatiji Zadruga. Udeo rijalitija je 39 odsto", rekao je i dodao da je to nedopustivo.
 
On je naveo da rijaliti emituje i "tajkunska TV Nova S" i da je reč o rijalitiju Survajvor koji, prema njegovim rečima, ima veliki udeo.
 
Ocenio je da opozicija stalno progoni članove REM i da ih napada, a da je napadima posebno izložena predsednica Saveta REM Olivera Zekić.
 
Dok je Bakarec govorio poslanici dela opozicije su ustali i okrenuli leđa, a neki su zviždali, zbog čega je predsednik Skupštine Vladimir Orlić izrekao opomenu poslanici Dragani Rakić zato što je koristila pištaljku, a ostalima rekao da treba da ih bude sramota.
 
I Brnabić o "tajkunskim medijima": Truju naciju, seju mržnju...
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić optužila je u Skupštini "tajkunske medije" za, kako je navela "trovanje nacije, sejanje mržnje iz minuta u minut, iz sata u sat".
 
"Vi imate tajkunske medije koji svaki dan iz ove sale izveštavaju pristrasno, neobjektivno i plasiraju takve poluinformacije da direktno plasiraju laži iz minuta u minut", rekla je premijerka odgovarajući na pitanje narodnog poslanika Radomira Lazovića kako Vlada Srbije može da brani televiziju na kojoj glavni i odgovorni urednik s pištoljem sedi u jutarnjem programu.
  • mala mama

    27.05.2023 13:26
    tajkun
    Na koga se to misli " tajkunski mediji", obzirom da je Mitrović Željko tajkun po svakoj definiciji. a ne čini mi se da Brnaba na njega aludira?
  • S56

    26.05.2023 07:06
    Samo prezir i ništa dugo
    bakarec je jedan od najneprijatnijih, najnesimpatičnijih i najnevaspitanijih sektinih poslušnika. Ne treba obraćati pažnju na njegovo blebetanje.
  • indikativno

    26.05.2023 06:42
    je
    mali broj komentara kada čovek govori istinu , teško je protiv svetlosti i istine !neverovatan podatak da 12% podržava zgubidansku politiku , mada mi kolega profesor kaže da je u drugim zemljana više ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.