Martinović optužio opoziciju da su bili promoteri nasilja u Srbiji, opozicija napustila sednicu

Ministar državne uprave Aleksandar Martinović optužio je opoziciju da su bili promoteri nasilja u Srbiji, iako oni za promociju nasilja krive vlast, nakon čega je deo opozicije napustio sednicu.
Na delu sednice parlamenta na kojoj poslanici postavljaju pitanja članovima vlade, Martinović je rekao da je opozicija 5. oktobra 2000. godine upadala u više policijskih stanica u Beogradu i da su sa mitraljezima upadali u Narodnu banku Srbije i javna preduzeća, tvrdeći da njihovi potezi promovišu nasilje za razliku od poteza vlasti.
Poslanici Demokratske stranke, Ujedinjenih, Narodne stranke, Zajedno - Moramo i Zeleno-levog kluba napustili su salu, uz povike "vidimo se u subotu", misleći na protest "Srbija protiv nasilja".
Predsednik parlamenta Vladimir Orlić rekao je da je "deo opozicije napuštanjem sednice pokazao svoj odnos prema narodnoj skupštini i temi o kojoj se raspravljalo prethodnih dana", u vezi sa masovnim ubistvima u Srbiji početkom maja.
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je tvrdnje nekadašnje članice vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Stanislave Pak da je "na crno" radila u Predsedništvu Srbije.
 
"Znajući predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića i kakav odnos ima prema državi i zakonima bila sam sigurna da je u pitanju laž, a sada želim da potvrdim da jeste obična laž, stara 14 meseci, ali oni (mediji) su sada našli za shodno da recikliraju tako nešto", rekla je Brnabić.
 
Prema njenim tvrdnjama, Pak je početkom marta 2022. godine uzela za advokata poslanika Narodne stranke Vladimira Gajića, te je 17. marta iste godine dobila sve podatke iz Predsedništva Srbije "sa svim kopijama rešenja i sa svim dokazima".
 
"To je najobičnija laž i pokušaj diskreditacije Predsedništva i predsednika Vučića", izjavila je Brnabić.
 
Na pitanje lidera Dveri Boška Obradovića o francusko-nemačkom planu za rešavanje kosovskog pitanja, niko od članova vlade nije konkretno odgovorio, a Martinović mu je sugerisao da tekst tog sporazuma sazna od lidera Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloša Jovanovića, tvrdeći da je on francuski državljanin.
 
Martinović je Obradoviću kazao da država Francuska ima pristup informacijama od javnog značaja i "zamoli svog koalicionog partnera Jovanovića" da zatraži tekst tog sporazuma.
 
On je Obradovića optužio i za političku saradnju sa političkim opcijama koje se zalažu za nezavisnost Kosova.
  • šteta

    26.05.2023 06:37
    što
    je ministar pa ga ređe vidimo u parlamentu , lepo i poučno je gledati kako argumentovano rastavlja vojvodu kolubarskog hehe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.