FOTO: Stižu autobusi s pristalicama SNS u Beograd, ukinuti svi tramvaji i trolejbusi

Skup Srpske napredne stranke pod nazivom "Srbija nade" biće održan večeras na platou ispred Narodne skupštine, a pristalice SNS iz unutrašnjosti od ranih jutarnjih sati stižu u Beograd.
FOTO: Stižu autobusi s pristalicama SNS u Beograd, ukinuti svi tramvaji i trolejbusi
Foto: FoNet

Kako javljaju reporteri FoNeta, autobusi sa pristalicama SNS od jutros su parkirani ispred Palate Srbija, na Ušću. Mediji prenose da parkiranih autobusa ima i ispred Skupštine Srbije.

Prema pisanju portala Kosovo onlajn, oko 200 autobusa sa Srbima sa Kosova u četvrtak i rano jutros pošlo je iz Severne Mitrovice, Gračanice, Leposavića, Zubinog Potoka, Štrpca za Beograd na miting "Srbija nade".

Grad Beograd je zbog mitinga iz saobraćaja isključio sve trolejbuske i tramvajske linije počev od 13 časova do kraja dana, a izmenio redove vožnji autobusa.
 
Srpska napredna stranka u četvrtak je pozvala sve ljude dobre volje da dođu na "najveći skup u istoriji Srbije".
 
 
Desetine autobusa parkirano je u industrijskoj zoni u blizini Sajma u Kragujevcu gde čekaju polazak za Beograd, javio je danas reporter FoNeta.
 
Prema informacijama lokalnih medija, parkirani autobusi viđeni su na više lokacija u gradu.
 
Aktivisti Srpske napredne stranke ubacuju u autobuse pakete sa vodom, a kako je najavljeno, polazak za Beograd je u 11:30.
 
Ranije su poslanici kragujevačke opozicije saopštili da je kvota za Kragujevac 9.000 ljudi, ali sudeći po broju parkiranih autobusa izvesno je da je odziv znatno manji.
 
Na miting Srpske napredne stranke u Beogradu danas će iz Niša i okolnih opština krenuti oko 7.000 ljudi, koji će osim brojnim autobusima, u glavni grad doputovati i vanrednim vozom.
 
 
Kompozicija sa desetak vagona krenula je nešto pre 11 časova sa glavne železničke stanice u Nišu i prema procenama, u Beograd će tim vozom doputovati oko 500 ljudi.
 
Među onima koji su krenuli put Beograda vozom su i brojni gradski funkcioneri i direktori niških javnih i javno-komunalnih preduzeća.
 
Vođe grupa imale su spiskove sa prijavljenim u koje su se upisivali svi koji su ulazili u voz.
 
Pre polaska kompozicije naprednjaci su izlepili voz posterima Aleksandra Vučića na kojima piše "Uvek uz Vučića".
 
U toku prepodneva će sa više lokacija u gradu krenuti autobusi "Niš-ekspresa", kao i drugih privatnih prevoznika ka Beogradu zbog čega su proređeni polasci na međugradskim linijama.
 
Desetak autobusa autoprevoznika iz Prištine, sa kosovskim registarskim oznakama, parkirano je u niškom naselju Duvanište, a nekoliko ih je viđeno i kod Kazneno-popravnog doma, javlja reporter N1.
 
Na vetrobranima im, na srpskom jeziku stoji da im je polazište Nišavski okrug, a destinacija Bulevar kralja Aleksandra u Beogradu. Unutar autobusa se nalazi i mapa kretanja kroz Beograd.
 
Kraljevo: Otišla većina zaposlenih u Gradskoj upravi
 
Naprednjaci u Kraljevu, osim što su povećali kvotu za odlazak na miting, otišli su korak dalje.
 
Velika većina zaposlenih u Gradskoj upravi danas će biti u Beogradu, što znači da će kancelarije biti prazne. Ništa bolje nije ni u bolnici, odakle ide preko 80 ljudi. Veliko je pitanje da li će biti druge smene u Domu zdravlja u Kraljevu ili će raditi samo dežurni lekar.
 
Iako je prvobitni plan, odnosno kvota bila 2.000 ljudi, u međuvremenu se povećala na 2.600.
 
"U Kraljevu više nema autobusa. Koliko sam saznao ostavljeno je desetak da pokrivaju neke linije. Sve ostalo ide za Beograd. A to je nekih 50 autobusa", kaže odbornik Ivan Matović – GG Starosedeoci Kraljeva za Novu.
 
Dvadesetak autobusa sa građanima Novog Pazara krenulo je pre podne za Beograd, gde će se održati skup vladajuće stranke "Srbija nade".
 
Prema svedočenjima građana, put prestonice krenule su pristalice i funkcioneri vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), ali i Sandžačke demokratske partije (SDP) i Sandžačke narodne partije (SNP), a polazne tačke bile su na nekoliko lokacija u gradu.
 
Među putnicima su bili čelnici lokalne samouprave, ali i veliki broj zaposlenih u javnim preduzećima, školama i zdravstvenim ustanovama.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na skupu govoriti kao predsednik Republike, a ne kao lider stranke i ponuditi nova rešenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.
 
On je rekao da današnji skup nije miting SNS, niti kontramiting, jer je jedini zakazan za taj dan.
 
Vučić je u četvrtak uveče primio Srbe sa Kosova i Metohije koji su pešice došli u Beograd, kako bi prisustvovali današnjem skupu.
 
Osim građana iz cele Srbije očekuje se da u Beograd dođu i Srbi iz Republike Srpske i Severne Makedonije.

Komentari 60

  • B

    29.05.2023 15:17
    steta
    Hteo sam da idem o svom trosku, ali kad je AV rekao da zove ljude dobre volje, shvatio sam da nisam pozeljan,
  • Дуле

    28.05.2023 23:06
    Јел когод приметио да никад нема ДОЈАВА за митинге,скупове,обраћања и слична с.... ?
  • neumesan

    27.05.2023 14:59
    poređenje
    Skoro jedan dan kasnije jel ustanovljeno Čiji je veći

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija