Podignuta optužnica protiv hirurga sa VMA koji je tukao suprugu

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv hirurga Vojno-medicinske akademije, kojom ga tereti da je pretukao svoju suprugu.
Podignuta optužnica protiv hirurga sa VMA koji je tukao suprugu
Foto: 021.rs

Hirurg se optužnicom tereti za krivična dela nasilje u porodici, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je Tužilaštvo. 

Predložilo je sudu da se okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu, ali i da mu se produži pritvor.

Tužilaštvo navodi da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili učiniti delo kojim preti.
 
Ističe i da je za krivično delo sa elementima nasilja koje se okrivljenom stavlja na teret propisana kazna zatvora preko pet godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.
 
Lekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima u nameri da je teško povredi.  Takođe, sumnja se da je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je. 

Hirurg je, sumnja se, svojoj supruzi naneo višestruke povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su joj polomljena dva rebra, kao i leva laktična kost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.