BIRODI: Agencija za sprečavanje korupcije da proveri da li Vučić uređuje medije

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) traži od Agencije za sprečavanje korupcije da ispita navode da Vučić "uređuje medije".
BIRODI: Agencija za sprečavanje korupcije da proveri da li Vučić uređuje medije
Foto: 021.rs

BIRODI je pozvao danas Agenciju za istraživanje korupcije da ispita navode članice Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i nekadašnje savetnice u Predsedništvu Srbije, Stanislave Pak da predsednik Aleksandar Vučić "uređuje sve medije" u zemlji.

BIRODI je ocenio da takvi navodi ukazuju da je predsednik Republike prekršio član 40. Zakona o sprečavanju korupcije.

"Prema BIRODI analizama izveštavanja televizija sa nacionalnim pokrivanjem u okviru centralnih dnevnika tokom 2021. godine, BIRODI je došao do nalaza da je ton pozitivnog predstavljanja Aleksandra Vučića kao predsednika Republike u istim mesecima bio na istom visokom, odnosno niskom nivou. Ovaj nalaz govori da ove televizije imaju zajedničku uređivačku politiku", stoji u saopštenju.
 
Članica Glavnog odbora SNS ranije je izjavila da Vučić "uređuje sve medije, od naslova, redosleda emisija, redosleda u informativnim emisijama".
 
"Zato je sve i ovako kako izgleda", rekla je Pak.
  • Bi rodi

    27.05.2023 08:18
    Birodi o kontroli medija
    Alaj će "neko da se ovajdiiiii..."...!
    Ako bude "pametan"...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.