Vučević: Momenat da se međunarodna zajednica pokaže i ne dozvoli progon Srba

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je sad momenat da se međunarodna zajednica, Euleks, pre svega Kfor pokažu u punom kapacitetu i ne dozvole da se nastavlja "progon Srba i dalja eskalacija".
Vučević: Momenat da se međunarodna zajednica pokaže i ne dozvoli progon Srba
Foto: 021.rs

"Kurti se neće zaustaviti i nastaviće aktivnosti koje vode daljem ugrožavanju srpske zajednice", rekao je Vučević za RTS.

On je ocenio da je u toku pokušaj zauzmanja svih opština na Kosovu, a pod patronatom kosovske policije.

Srbija ne želi eskalaciju, ali ono što Kurti radi vodi nas ka crvenim linijama i to međunarodna zajednica mora da zna.
 
Do sada je, kako je naveo, blaga reakcija Euleksa i Kfora.
 
"Srbija je maksimalno posvećena dijalogu, nećemo dozvoliti novu Oluju, neće biti Bljeska, 17. marta", rekao je ministar.
 
Kako je istakao, ako se pređe crvena linija, Srbija će naći odgovor koji će biti adekvatan.
Dodao je da su u stalnoj komunikaciji sa međunarodnim faktorima, i da se vrši diplomatski apel da se svi dozovu pameti i da utiču na Kurtija.
 
"U narednim danima nacionalno jedinstvo je prekopotrebno", rekao je Vučević i dodao da pluralizam i različita mišljenja ne smeju da ugrožavaju vitalne nacionalne interese.

Komentari 24

  • I€&@9743

    27.05.2023 08:22
    SEFOV POLTRON
    Ovom strucnjaku sto je putovao u Backi Petrovac u skolu treba objasniti da su srbi na Kosovu izvukli deblji kraj zahvaljujuci pogubnoj politici sns stranke, njegovog diktatora - sefa kojem se najstrasnije godinama uvlaci u jedan zanimljiv prostor, pa zahvaljujuci i takvom poltronu poput njega samog. Srbija veceg poltrona i ljigavca od Vucevica nije iznedrila.
  • Dr Miggyy

    27.05.2023 07:28
    TO JE TO!
    NEBULOZA SE NE UBIJA NEBULOZOM?

    Da su Srbi iz severnih opština izašli na izbore nebi imali sada problem sa preuzimanjem mesta predsednika opština. Međutim neko je uticao da Srbi ne izađu na glasanje i sada je đavo kriv kada albanci preuzimaju funkcije predsednika opština. Nekada pametno mišljenje o sebi ispadne glupo.
  • Cokanj

    27.05.2023 06:14
    ?
    Očiti neuki i bez obraza. Zlo zla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.