Na severu Kosova mirno, zakazana sednica Saveta za bezbednost

Na severu Kosova i Metohije, posle jučerašnjih sukoba kosovske policije i građana trenutno je mirno. U sukobima je povređeno nekoliko desetina ljudi, prenosi RTS.
Na severu Kosova mirno, zakazana sednica Saveta za bezbednost
Foto: Beta/AP

Policija vozilima blokira prilaze zgradama opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić u koje su ušli novoimenovani predsednici. Danas sednica Nacionalnog saveta za bezbednost kojoj će prisustvovati i predsednik Aleksandar Vučić.

Na administrativnom prelazu Jarinje nema blokada, od jutros nema gužvi i zastoja, a putnički i teretni saobraj se odvijaju bez problema, javlja reporter RTS-a.

Gužve je bilo sinoć zbog povratka građana sa Kosmeta koji su se vraćali sa skupa "Srbija nade" u Beogradu.
 
Uobičajena procedura odvija se i za teretni saobraćaj koji je juče bio u prekidu, jer pripadnici KPS nisu dozvoljavali kamionima prolaz iz, kako su rekli,  bezbednosnih razloga.
 
Nema blokada, saobraćaj se normalno odvija uz povremeno prisustvo KPS.
 
Identična situacija je i na prelazu Brnjak.
  • Alooo

    27.05.2023 10:13
    Alooo
    Dali u Sluzbi radi neko inteligentniji?! Zaista je ovo Sramota za sve Gradjane i Gradjanke Srbije! Ipak vas svi mi placamo za Kreativnije i Orginalnije price itd!!! Hvala!
  • CISTAC

    27.05.2023 09:45
    Pa naravno da je mirno kada je zabava za narod jucerasnja dogovorena na relaciji Vucic-Kurti. Vec su tolikooo providni i smesni majko mila,ja ne znam da li u ovim nasim domacim a i stranim sluzbama i ekipicama bia cia radi neko malo inteligentniji od portira?
  • Zbunjen građanin

    27.05.2023 08:57
    Bogami, ovo nije u redu!
    Ja sam svojim očima video da je prestolonaslednik juče na mitingu nosio majcu da predaja nije opcija!
    Aaaa..... pa možda sve vreme oni kada kažu predaja nije opcija nisu mislili na Kosmet?
    Kada vidim svaki dan on preteće crnomajcaše možda su oduvek mislili da NJIHOVA predaja raspisivanju regularnih izbora u ravnopravnom okruženju i poštovanju izbornih rezultata nije opcija?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.