Sindikat Sloga: Sinoć je strah naroda probijen, propaganda više ne hrani gladne stomake

Miting Srpske napredne stranke "Srbija nade" pokazao je da su građani Srbije siti praznih priča, neispunjenih obećanja i života u stalnim tenzijama, kažu u sindikatu Sloga.

Kako navode u saopštenju, miting je bio jasan pokazatelj da narod želi da čuje ekonomske teme, da je jedino zainteresovan za konkretne poteze za poboljšanje njihovog života i ekonomskog stanja, i to odmah.

"Umesto toga, građani su ispred Skupštine, na bini, mogli da vide opskurdnu mitomaniju iz predstave Kolubarske bitke u izvođenju glumaca, promotera SNS-a, koji su zamenili nekadašnje komičare 'Kursadžija' koje su ih neumesnim, često vulgarnim skečevima dovele na vlast. Ova situacija, zajedno sa izneverenim obećanjima i nepovoljnim vremenskim uslovima praćenih jakom kišom, dovela je do masovnog napuštanja skupa, pre i u toku samih obraćanja govornika, posebno za vreme obraćanja predsednika Aleksandra Vučića, što svedoči o dubokom razočaranju građana", poručuju u ovom sindikatu.

Dodaju i da bi vlast, ukoliko ima sluha za potrebe građana, morala već danas da shvati da "dosadašnje propagandno vođenje politike, vređanje opozicije i davanje praznih obećanja više nisu dovoljni da bi se nahranili gladni stomaci 80 posto stanovništva Srbije".
 
"Sinoć je strah naroda probijen i to je jasna opomena i vlasti i opoziciji da su od danas na redu ekonomske teme, promena Zakona o radu, preispitivanje odnosa stranih i domaćih poslodavaca prema srpskim radnicima, zaštita penzionera, te zaustavljanje ucena i partijskog uhlebljavanja u prenatrpanim javnim preduzećima, ali i utvrđivanje krivične odgovornosti za sve one koji su do sada kršili zakon, oštetili državu i pribavili sebi nezakonitu imovinsku korist", zaključuju u sindikatu, pozivajući "sve relevantne političke aktere da prepoznaju trenutnu situaciju i uzmu u obzir zahteve građana i realnost".
  • zztop

    27.05.2023 13:00
    Mal se nisam šlogiro kad sam čuo ko je naslednik , a ana b. u čudu : gov..r ja ga branila i njegovu porodicu sve vreme a sad me nije ni pogledao... i posle vučića vučević, kako ćemo se izvučičići iz toga...
  • A što jes' jes'

    27.05.2023 12:27
    sinoc strah od kiše "probio" ama baš sve stra'ove i stra'ote a i mitingološke "lepote" ;)) Neki se evo još cede i suše od sinocne Nade Srbije;))


  • Paaa

    27.05.2023 10:17
    neznam za Nadu Srbije, ali predsednikovi napadi izliva "ljubavi" su izgledali kao da ce u tom zanosu da se zatrči i baci u zagrljaj kišobrana. I kao što znamo nemaju sve ljubavi srecan kraj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.