KFOR osudio "jednostrani akti": Izbeći eskalaciju

KFOR pomno prati situaciju u opštinama na severu Kosova, gde je nasilan ulazak novoizabranih gradonačelnika u opštinske zgrade izazvao niz sukoba.

"Ovo je ekstremno opasno po proces normalizacije i rizikuje dalju eskalaciju tenzija. KFOR snažno osuđuje ove jednostrane akte i poziva sve strane da se uzdrže od nasilja koje bi moglo da bude pretnja bezbednosti na Kosovu", rečeno je za N1 iz te misije.

Kako se navodi, koordinacija između svih aktera je neophodna kako bi se izbegla dalja eskalacija.

"Prvi prioritet Kfora ostaje da obezbedi bezbednu sredinu, u skladu sa mandatom koji mu je poverio Savet bezbednosti UN. Dijalog i diplomatija su jedini način da se  osigura trajni mir i bezbednost na Kosovu", navodi misija KFOR-a.
 
U svim opštinama na severu Kosova se nešto pre podneva čula sirena za opasnost, kojom su građani pozvani da se okupe ispred opštinskih zgrada kako bi sprečili ulazak gradonačelnika u zgrade.
 
U sukobima koji su izbili sa kosovskom policijom više ljudi je povređeno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija