NATO: Potrebna "hitna deeskalacija" na Kosovu

NATO je pozvao kosovske institucije na "hitnu deeskalaciju" i rešenje putem dijaloga.

Nekoliko desetina ljudi povređeno je u petak u sukobu kosovske policije i Srba u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku na severu Kosova koji su pokušali da je spreče da uđe u zgrade opština.

"Pozivamo institucije na Kosovu na hitnu deeskaliraju i pozivamo sve strane da reše situaciju kroz dijalog. Kfor ostaje na oprezu i obezbediće sigurno okruženje", navela je portparolka NATO-a Oana Lungesku na Tviteru.

Podsećamo da su na današnjem sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost dogovorene sve neophodne bezbednosne aktivnosti u cilju snaženja odbrambenih kapaciteta Republike Srbije.
 
Zbog brutalne primene sile od strane Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, oružane snage Republike Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti, dogovoreno je tokom sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Srbije.
  • versus

    27.05.2023 14:51
    Kakav cirkus. Pa deeskalirajte! Kosovo je ionako NATO teritorija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.