Kako je Bakarec nekad govorio o Vučiću: Naduvani ego, mesijanska psihoza, demagog...

Poslanik Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec pripada grupi najistaknutijih članova vlasti koji u parlamentu zdušno brane lik i delo predsednika SNS Aleksandra Vučića.

Međutim, kako piše N1, do pre deset godina, nije imao ni približno takvo političko mišljenje, pa je Vučića, koga sada hvali "na sva usta", nekada žestoko kritikovao.

Naime, u analizi intervjua koji je Vučić dao tabloidu Kurir, u avgustu 2013. godine, Bakarec je za portal Nova srpska politička misao za Vučića napisao analizu čiji je naslov: "Infuzija u mozak", a početak glasi ovako: "Prvom potpredsedniku su infuzije koje prima udarile direktno u glavu (osnovano sumnjam da dvojica Vučićevih doktora, a "prijatelja koji mu pomažu da izdrži" u infuzioni rastvor stavljaju i nešto jače"…

Bakarec u tekstu oštro kritikuje reči koje je u intervjuu Kuriru izrekao tadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije, koga opisuje sledećim rečima: "Radi se o naduvanom egu, o mesijanskoj psihozi, o verovanju u sopstvene nadljudske sposobnosti, u nekakvu Svetu Misiju. Istovremeno, sećamo se Aleksandra Vučića, genseka SRS, demagoga, drskog bukača, primitivnog šoviniste, Šešeljevog apologete"…

Ipak, Bakarec najoštrije piše o Vučiću na kraju analize, kada predviđa da je "na putu da uspostavi apsolutističku vlast u zemlji".
 

 

"Radi se o čoveku koji presudno utiče na naš svakodnevni život, i koji to želi da čini još jako dugo- a sve govori da mu to polazi za rukom. Radi se o čoveku koji je na putu da uspostavi apsolutističku vlast u zemlji. Ma koliko bile naduvana mnoga istraživanja (kreiranja) javnog mnjenja, jasno je da su rejtinzi Vučića i SNS-a veoma visoki. Radi se o čoveku koji je potpuni diletant, koji je potpuno nekompetentan za funkcije koje obavlja. Radi se o čoveku koji je u prvih 19 godina svoje karijere to i dokazao. Problem je u tome, što tu očiglednu činjenicu da je car go, da su u cara Trojana kozije uši, vidi (ili javno izražava) jako mali broj ljudi", napisao je tada Nebojša Bakarec.
  • lehr

    29.05.2023 23:24
    lep prelazni rok
  • Sasa

    27.05.2023 17:19
    Nostradamus
    Nebitno je da li je prepisao ili ne. Bitno je da su se, nazalost, njegove reci obistinile.
  • Y

    27.05.2023 17:10
    Iz “opozicije”u vlast nije usao samo onaj koga Vucic nije ni pozvao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.