Veselinović: Današnji skup masovniji od prošlog, velika potreba za korenitim promenama

Jedan od lidera pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović ocenio je da je današnji skup "Srbija protiv nasilja" još masovniji od onog koji je održan prošlog petka.

Naveo je da to govori da je potreba za korenitnim promenama u društvu velika.

Veselinović je agenciji Beta na protestu rekao da dostojanstvo i broj ljudi na ulicama, kao i njihova istrajnost da se ispune zahtevi, kako je kazao, govore da se od toga neće lako odustati.

"Potrebne su korenite promene u društvu", rekao je Veselinović i podsetio na zahteve protesta "Srbija protiv nasilja" koji su večeras po četvrti put organizuje u centru Beograda.

Protestom se traži smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi sa kojih se, prema tvrdnjama organizatora, "širi mržnja, nasilje i strah", i ukidanje emisija koje promovišu nasilje.
 
Protest "Srbija protiv nasilja" počeo je u 18 časova ispred Skupštine Srbije, nakon čega se deo okupljenih uputio u šetnju Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, pa Ulicom Ilije Garašanina do Takovske i RTS-a, a drugi do javnog servisa spustio direktno Takovskom. Kada su se te dve kolone spojile, formiran je najavljeni "prsten oko RTS-a".

Protest "Srbija protiv nasilja" večeras se održava četvrti put, a na njega su pozvale opozicione Demokratska stranka, Narodna stranka, Ne davimo Beograd, Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i drugi, ali je naglašeno da protest nije stranački.

  • Vitory

    28.05.2023 07:14
    Vreme je
    Kakva je to drzava kad ima vise kladionica i aparata za kocku nego skola vlast pljacka zajedno sa kladionicama narod i navuce mlade da kockaju uzas
  • Ma

    28.05.2023 00:08
    Ma
    Ma Gotov je! Dogorelo je vise svima!!! Vidimo se
  • Презиме

    27.05.2023 23:16
    Немам наслов
    Лакше нам је да се масовније одазовемо СУБОТОМ! Па ми са севера Бачке не можемо стићи петком... кад радимо до 18-19 сати?! Оставите протесте за суботу!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.