Skup istaknutih DATA naučnica: Onlajn konferencija "Women in Data Science" 3. juna i u Srbiji

Konferencija Women in Data Science (WiDS) održaće se 3. juna globalno, ali i u Srbiji.

Cilj konferencije je predstavljanje izvanrednih postignuća žena koje rade u oblasti nauke o podacima, a pozvani su svi koji žele da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i da uživaju u data pričama, bez obzira na pol, starost i oblast kojom se bave.

Konferencija je događaj koji svake godine okuplja stručnjakinje na više od 200 lokacija. U Srbiji će događaj biti upriličen onlajn, u organizaciji 5 WiDS ambasadorki za Evropu: Ane Dukić, Ane Ninković, Tijane Radović, Svetlane Kontić i Isidore Gatarić.

Na ovogodišnjem WiDS Belgrade učesnici će imati priliku da čuju Jovanu Petrović (PlayStudios), Katarinu Kovačević i Branislavu Šandrih Todorović (NLB Digit), Nataliju Topalović (CERN i Univerzitet u Beogradu), Danicu Despotović (Apneal), Milicu Šćepanović (Menadžment Centar Beograd), Adelu Ljajić (The Institute for Artificial Intelligence of Serbia), Milenu Đorđević (TX Services), Teodoru Mihajlov (Univerzitet u Beogradu), Mariju Novaković (Artifit) i Jovanu Arsić (Raiffeisen banka).
 
Događaj se možete pratiti 3. juna OVDE s početkom od 10.30.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija