Policija kontrolisala 6.000 autobusa koji su krenuli na ekskurzije: Šest vozača bilo pijano

Saobraćajna policija je od početka drugog polugodišta kontrolisala oko 6.000 autobusa, odnosno vozača autobusa koji su išli na ekskurzije.
Policija kontrolisala 6.000 autobusa koji su krenuli na ekskurzije: Šest vozača bilo pijano
Foto: Pixabay
Ministarstvu unutrašnjih poslova je, od početka drugog polugodišta ove školske godine, prijavljeno oko 5.000 ekskurzija i rekreativnih nastava, rekao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije. 
On je naveo da je prilikom kontrola, utvrđeno 26 neispravnosti autobusa, kao i 22 propusta od strane vozača autobusa zbog kojih su policijski službenici saobraćajne policije preduzeli odgovarajuće mere. 
Istakao je da je šest vozača autobusa isključeno iz saobraćaja zato što je alkotestiranjem utvrđeno da su bili pod dejstvom alkohola neposredno pre otpočinjanja ekskurzije.
 
"Bezbednost dece u saobraćaju prioritet je Ministarstva unutrašnjih poslova, pa će policijski službenici saobraćajne policije i u narednom periodu u cilju zaštite bezbednosti dece i nastavnog osoblja dosledno kontrolisati da li vozači autobusa, kao i autobusi ispunjavaju sve odgovarajuće uslove i neće dozvoliti otpočinjanje ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi", naglasio je Radenković.
  • Nemanja

    31.05.2023 22:50
    @Samo pitam
    Samo odgovaram:
    Na ekskurzije se po pravilu kreće sabjale ujutro, autobus obično bude postavljen oko 07h. Dakle, vozač treba da se budi oko 05h30-06h. Zaključak je prost - dotični su imali "dozu" od prethodne večeri i prthodnih godina, u pitanju su kroneri, možda su drmnuli jednu uz kafu da se "poprave", takvi likovi su daleko opasniji i nesposobniji da funkcionišu pa i voze skroz trezni nego kad se "namire".
  • Samo pitam

    30.05.2023 10:06
    "Istakao je da je šest vozača autobusa isključeno iz saobraćaja zato što je alkotestiranjem utvrđeno da su bili pod dejstvom alkohola neposredno pre otpočinjanja ekskurzije."

    To su profesionalni vozači koji razumeju šta znači alkohol u krvi.
    A pre svega su ljudi i verovatno roditelji - i oni su znajući da voze decu na ekskurziju došli alkoholisani.

    Koje su sankcije u ovom neprofesionalnom a pre svega neljudskom slučaju ... ?
  • Lale

    30.05.2023 08:31
    A jel ih policija kontrolisala 26.05. kada su isli za Beograd, ili nije smela da pisne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.