Đorđević: Škola na Vračaru neće postati memorijalni centar i školska godina se ne završava 2. juna

Predsednik Saveta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" Igor Đorđević izjavio je da ta škola neće biti pretvorena u memorijalni centar i da školska godina neće biti završena 2. juna.
Đorđević je agenciji Beta kazao da su se pojavile netačne informacije da će nastava biti završena pre planiranog završetka školske godine i da će ta škola postati memorijalni centar.
"Savet roditelja se s predstavnicima Vlade Srbije dogovorio da se školska godina ne prekida i da jedan deo škole bude pretvoren u prostor za sećanje. Škola mora da ostane škola i ne sme da menja namenu. Na nastavu dolazi 850-900 đaka od ukupno 1.070. Bilo je predloga da škola postane memorijalni centar i da se školska godina završi 2. juna, ali je 95 odsto roditelja odbilo te predloge", rekao je Đorđević.
Naveo je da Savet roditelja nastavlja pregovore s Vladom Srbije o ispunjenju svih zahteva koji su definisani 8. maja.
 
Na pitanje da li je Vlada utvrdila odgovornost za zvanična lica koja su objavila spisak s imenima dece koji je napravio trinaestogodišnjeg osumnjičen za masovno ubistvo, Đorđević je kazao da se u toku dana očekuje odgovor u pismenoj formi.
 
U OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja trinaestogodišnjak je ubio osam đaka i portira, dok je u međuvremenu od povreda preminula još jedna devojčica. Petoro đaka i jedan nastavnik oporavljaju se od povreda.
 
Zbog tragedije u školi na Vračaru niko iz državnog sistema nije smenjen ili podneo ostavku zbog moralne ili objektivne odgovornosti, osim ministra prosvete Branka Ružića, a i to nakon što su insistirali i prosvetni sindikati i opozicija.
  • Pele

    30.05.2023 11:49
    Skola
    Skola ne ostane skola.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.