Patrijarh Porfirije će svaki dan služiti moleban za mir na Kosovu

Patrijarh Porfirije služiće svakog dana do nedelje, 4. juna moleban "za blagosloveni mir među ljudima", saopštila je danas Srpska pravoslavna crkva.
Patrijarh Porfirije će svaki dan služiti moleban za mir na Kosovu
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Moleban će biti služen svakog dana u 18 časova "u hramu Svetog Save na Vračaru pred moštima Svetog vladike Nikolaja Srpskog", do nedelje 4. juna, "kada Crkva slavi Silazak Svetog Duha na apostole".
Poglavar SPC pozvao je "sav verni narod da umnoži molitve za mir na Kosovu i Metohiji".
To je navedeno u saopštenju Informativne službe SPC. 
  • Viki

    30.05.2023 15:44
    Tolerancija, šta je to?
    Dragi nabeđeni evropejci, liberali svih vrsta i boja, umišljeni i krajnje netolerantni "građani", skučenih vidika i uličnog vokabulara, odakle vam pravo da vređate verska osećanja i lična uverenja svojih sugrađana, da negirate pravo na životni poziv i pogled na svet verskom poglavaru najbrojnije crkve u nas, patrijarhu srpskom g. Porfiriju? Odakle potiče ta mržnja i ostrašćenost prema svemu što nam nije blisko, a sa druge strane, i uporedo, iluzija o sopstvenoj kulturnoj superiornosti, demokratičnosti i urbanosti... Sramota!
  • otac Makarije

    30.05.2023 15:39
    Profitije
    Rasprodajte vozni park i zlatnine koje Vam savijaju vratove, za te novce od kosovara otkupljujte zemlju, zatim naselite SVOJE porodice i ličnim primerom pokažite kako se osvaja Kosovo . Onda obrađujte zemlju ,sadite vinograde i zaposlite Srbe koji Vas slede. Kada Vas bude dovoljno na regularnim izborima izaberite svoje predstavnike i dogmatski odlučite da se otcepljujete . Zar to ne propoveda Sv.Utovarim Autobuski ? Nije to oteto sendvičima i autobusima ili šamaranjem mikrofona . Lasno je sedeti u BG vozati se blindiranim kolima i popovati drugima šta da rade.
  • Deda Lala

    30.05.2023 14:02
    Prava adresa
    Zna i Porfirije da je prava adresa na koju treba da uputi molitve Andricev venac br 1, a zna i da se Bogu koji tamo stoluje moze moliti samo za koju milijardicu iz budzeta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija