Ljajić: Dešavanja na Kosovu poraz međunarodne zajednice, EU i SAD

Najnovija eskalacija krize na severu Kosova predstavlja poraz međunarodne zajednice, EU i SAD u rešavanju kosovskog problema, ocenio je predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.
Ljajić: Dešavanja na Kosovu poraz međunarodne zajednice, EU i SAD
Foto: 021.rs
"Potpisivanjem sporazuma koji se ne poštuju, fotografisanjem, velikim i obećavajućim izjavama, stigli smo do toga da, na svu sreću, preobrojavamo samo ranjene i povređene i na jednoj i na drugoj strani", rekao je Ljajić.
Ukazao je na to da se još jednom pokazalo, što je više puta ranije govorio, zašto je loš zamrznuti konflikt i da i najmanja iskra može izazvati nasilje i sukob.
"Zato smatram da međunarodna zajednica mora hitno da reaguje, utičući na vlast u Prištini da se raspišu vanredni lokalni izbori na severu Kosova, kako bi građani mogli da izaberu svoje legitimne predstavnike", rekao je Ljajić.
 
Dodao je da, na srednji rok, i SAD i EU moraju da razmisle o promeni svojih predstavnika koji se bave Kosovom, jer je njihov učinak potpuno neuspešan, o čemu, kako je naveo, svedoče i događaji proteklih dana.
 
"Što je više bilo različitih međunarodnih posrednika, to smo sve udaljeniji bili od nalaženja nekog održivog i stabilnog rešenja. Srbiji i celom regionu više nego ikad su važni mir i stabilnost, a jednostrane akcije i aktivnosti koje ih potkopavaju, mogu izazvati i veće posledice od ovih koje smo imali priliku da gledamo u Zvečanu", ukazao je Ljajić.
  • Zare

    30.05.2023 20:51
    Nemojte vise zamajavati narod. Desavanja na Kosovu je odgovor na ne uvodjenje sankcija Rusiji i posetu Vulina Moskvi.
  • Vera

    30.05.2023 18:13
    Otkud ovaj veciti ministar ispade?Da se nece ponuditi sledecoj vlasti?Kameleon
  • Dodo

    30.05.2023 17:15
    Na Kosovu Srbi bojkotovali izbore pa su večinu dobili Albanci. Kada je opozicija u Srbiji bojkotovala izbore tada Vučiću nije smetalo što je dobio apsolutnu većinu. Licemer i prevarant.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija