Burno u Skupštini o izveštaju REM-a: Bakarec vređao opoziciju i medije, hvalio Željka Mitrovića...

Zamenik predsednika skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje Nebojša Bakarec ponovo je danas na sednici Skupštine Srbije izneo niz uvreda i optužbi na račun poslanika opozicije.
On ih je optužio da vode rat protiv Srbije, da ruše Aleksandra Vučića da bi oslabili Srbiju, a da je Zapad iskoristio masovna ubistva početkom maja za "hibridni rat".
Bakarec je pohvalio Vučića jer je "tačno predvideo teror Aljbina Kurtija i Kfora" i zato dao naredbu da vojska podigne borbenu gotovost i da se približi administrativnoj liniji s Kosovom.
Rekao je da je reakcija opozicije sramotna, jer su za navodno esklaciju okrivili Vučića, a ne Kurtija.
 
Bakarec koji kao predlagač u ime Odbora ima neograničeno vreme da govori o izveštaju REM-a, čitao je tvitove nekih osoba za koje tvrdi da su iz opozicije, ocenivši da su tvitovi "nacistički", da se bave "lobanjama naprednjaka" i tvrde da Vučićeve pristalice "smrde".
 
Za televizije N1 i Nova S rekao je da su operativni centar protesta, a poslanici njihovi statisti. Govoreći o izveštaju REM-a, Bakarec je na kraju rekao da se značaj rijalitija preuveličava, a pohvalio je vlasnika Pinka Željka Mitrovića koji je obećao da će ukinuti rijaliti.
 
Bakarec je tvrdio da je rijaliti Zadruga već ukinut, a da Survajver na Novoj S nije ukinut, iako je završen prošlog vikenda.
 
Bakarec je rekao da poslanici pozivaju na ubistvo Vučića, na šta je reagovalo više poslanika tražeći da Bakarec kaže makar nešto o izveštaju i da predsednik Skupštine Vladimir Orlić reaguje makar kad poslanik SNS-a tvrdi da neko poziva na nečije ubistvo.
 
Svima koji su ukazali na povredu Poslovnika, Orlić je oduzimao vreme poslaničke grupe, vređao poslanike i poručio im da "sami znaju na šta pozivaju", a onda im se ne sviđa kad to čuju.
 
Kada je poslanik DS Zoran Lutovac ukazao da predsednik ne može da pita da li poslanici žele da se glasa o povredi Poslovnika, a onda da im oduzima vreme, Orlić je i njemu oduzeo vreme od vremena poslaničke grupe.
Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas vanredno zasedanja na kojem će se razmatrati tri tačke dnevnog reda koje nisu stigli da završe tokom redovnog zasedanja.
 
Na dnevnom redu je izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.
 
Poslanici će razmatrati i predlog obrazovanja Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo narodni poslanik Radomir Lazović, a treća tačka je Predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podno 61 narodni poslanik.
 
Kako bi redovno zasedanje bilo završeno na vreme, a dogovorene tačke ipak bile razmotrene, Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sazvao je vanrednu sednicu na zahtev 106 narodnih poslanika. Na početku sednice poslanici koriste pravo da od nadležnih zatraže obaveštenje ili objašnjenje.
  • @kompšinica

    31.05.2023 08:28
    kompšinice
    prati ti minuse , izgleda ti takav život ,kad pogrešiš u prvom koraku cilj nikad ne pronđeš, prati minuse hehe!
  • komsinica

    31.05.2023 00:57
    Do skoro nije bilo ovoliko minusa! Šta ste se tako unervozili ? Svemu diđe kraj, pa tako i vlast ne traje doveka! Šta ste sendviča pojeli, pojeli!
  • NoviS

    30.05.2023 23:06
    Posle
    ove užasne tragedije u kojoj su stradala deca, mladja i starija, ali, svakako deca, ovaj režim je pokazal da će i preko tih leševa gaziti samo da sačuvaju vlast.
    A ovi naivni Srbi sa Kosova a i iz Srbije, još uvek veruju da će ih Vučić "sačuvati, pomoći, odbraniti". Tužno i strašno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.