Saslušana žena iz otetog taksija dok je osumnjičeni posle masovnog ubistva kod Mladenovca bežao

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, kao svedok je ispitana žena koja se nalazila u taksiju kada je U. B, osumnjičen za masovno ubistvo, ušao u automobil i pretio da će taksistu i nju razneti bombom
Saslušana žena iz otetog taksija dok je osumnjičeni posle masovnog ubistva kod Mladenovca bežao
Foto: 021.rs
Žena je slagala U. B. da je trudna kako bi spasila svoj život, saznaje Tanjug. Ispitivanje taksiste koji je vozio taj automobil, zakazano je za 1. jun. Osim njega, trebalo bi da bude saslušano još pet svedoka isti dan.
U. B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Smederevu koje vodi istragu u ovom slučaju.
Posle masovnog ubistva sumnja se da je U. B. došao do naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio taksisti i putnici istog automobila bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen. 
 
Osumnjičenom U. B. se stavljaju na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. Nalazi se u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.
 
Nekoliko dana kasnije, uhapšen je njegov otac R. B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
 
Prilikom pretresa objekata koje koristi R. B, otac osumnjičenog, policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jednu ručno pravljenu napravu sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.
 
Takođe se nalazi u pritvoru i ujak osumnjičenog U.B, G. G. koji se sumnjiči za krivična dela, neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija