Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je KRIK osuđen zbog vesti u kojoj su pominjali Gašića

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je istraživački portal KRIK osuđen zbog vesti sa suđenja na kome se spominjao tadašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.
Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je KRIK osuđen zbog vesti u kojoj su pominjali Gašića
Foto: 021.rs
Apelacioni sud ocenio je da sudija Nataša Petričević Milisavljević, koja je ranije osudila KRIK, nije jasno utvrdila da li su novinari pogrešili, odnosno da li su istinito preneli da su na suđenju pušteni prisluškivani razgovori u kojima se čulo da je Gašić "na kazanu" kod kriminalca, kao i da li su dobro protumačili značenje tog izraza.
Tadašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije, a danas ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, tužio je KRIK u maju 2021. za povredu časti i ugleda zbog vesti sa suđenja u kojoj je spomenut.
KRIK je podsetio da su njihovi novinari preneli sadržaj prisluškivanih razgovora sa suđenja kruševačkom kriminalcu Zoranu Jotiću Jotki, u kojima jedan od optuženih kaže da Jotić ne mora da brine za svoju bezbednost jer je "Gašić kod njega na kazanu".
  • zztop

    30.05.2023 20:45
    Eto protesti deluju i na sudije , ne mora bit da su oni iz vlasti uvek u pravu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija