Hil: Priština će snositi posledice jer nije poslušala savete SAD

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil izjavio je da će Priština snositi posledice jer nije poslušala savete SAD, da će se to odraziti na odnose sa Vašingtonom.
Hil: Priština će snositi posledice jer nije poslušala savete SAD
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Međutim, rekao je da ni on nije upoznat sa svim detaljima.
Hil je to rekao novinarima u Beogradu i dodao da mora da se postigne napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, formiranju ZSO i nastavku dijaloga.
"Naš državni sekretar Entoni Blinken je jasno rekao da se suprotstavlja svim potezima koje je Kurti učinio što je u suprotnosti sa svim savetima koje smo davali i Blinken je rekao da će to imati posledice. Moramo da nastojimo da ne izgubimo kompas i pravac kretanja, a to je formiranje ZSO, normalizacija odnosa. Potrebno je da se region Balkana miri i da se nastavi u pravcu EU i evroatlantskih integracija", rekao je Hil.
 
On je dodao da su prethodni dani bili veoma teški na mnogo načina, kao i da Amerika sa žaljenjem gleda na sve napade na Kfor i da to ne bi smelo da se ponovi.
  • Jakov

    31.05.2023 22:53
    Ovaj nije los
    Ambasador Hil je mozda najbolji americki ambasador u Srbiji od svih predjasnjih. Ali opet, ni on nije nikada rekao rok za formiranje, niti sankciju za prekoracenje roka, za slucaj da siptari ne formiraju ZSO.
  • V

    31.05.2023 15:36
    Ajd da vidimo i to čudo!
    Hoće im samo reći no, no ili će nešto konkretno i uraditi?
  • Aleksandar

    31.05.2023 14:53
    Priština je država?
    SAD je priznala državu Prištinu, Kosovo ili Privremene institucije Kosova?
    Kakve savete upućuju hibridnom režimu Srbije?
    Prevrtljivosti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.