MUP o tome zašto nije reagovao na skup ispred N1: Nije bilo ometanja javnog reda

Tokom održavanja javnog okupljanja ispred redakcije N1 nije bilo narušavanja javnog reda i mira, navodi se u odgovoru MUP-a Srbije.
MUP o tome zašto nije reagovao na skup ispred N1: Nije bilo ometanja javnog reda
Foto: FoNet
To je odgovor na pitanje zbog čega policija juče nije reagovala po prijavi N1 da je na njihovom privatnom posedu organizovan skup, i time da su novinari ometani u radu.
"U vezi sa navedenim, 30.05.2023. godine u vremenu od 20.05 do 23.25 časova, ispred objekta medijske kuće N1, održano je javno okupljanje u organizaciji udruženja ‘Dostojni Srbije’. Tokom javnog okupljanja, ispred ulaza u objekat nalazilo se oko 40 okupljenih lica, od kojih se njih četvoro obraćalo preko instaliranog ozvučenja. Među okupljenima nisu uočeni pripadnici Narodnih patrola", odgovorili su iz MUP-a na pitanja N1.
Takođe navode da su zaposleni u N1 mogli nesmetano da ulaze i izlaze iz objekta, kao i da je na sistem 192 bilo poziva građana koji su prijavljivali da se ispred objekta nalaze nepoznata lica i da se zaposleni osećaju nesigurno i boje da izađu.
 
"Od strane starešina PS Novi Beograd, radnicima obezbeđenja na ulazu je preneto da se javno okupljanje prati i da nema narušavanja javnog reda i mira. Napominjemo da je postupanje radnika obezbeđenja detaljno regulisano odredbama Zakona o privatnom obezbeđenju. Tokom održavanja javnog okupljanja nije bilo narušavanja JRM-a", ističu u MUP-u i dodaju:
 
"Na okolnosti javnog okupljanja izvršena je konsultacija sa zamenikom tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji je izneo stav da se VJT u Beogradu dostavi izveštaj na dalju nadležnost. Napominjemo da je za eventualno ometanja privatnog poseda potrebno da se podnese tužba nadležnom sudu u Beogradu", zaključuju u MUP-u.
 
Podsetimo, nekoliko desetina građana u utorak je neovlašćeno ušlo u dvorište ispred N1 i satima ometalo rad novinara. U više navrata su kontaktirane nadležne policijske službe, traženo je da reaguju i da okupljene isprate njihovog dvorišta i zaštite zaposlene, ali je reakcija izostala.

Teme

n1
  • @Voldi

    31.05.2023 21:44
    podsticaj
    Ne bre, vec znaci da treba da pocnemo da upadamo drugima na posed, samo da ne remetimo javni red.
    A i kako bi remetili javni red kad nije u pitanju javni vec privatni posed
  • NoviS

    31.05.2023 20:54
    Svako
    sa svog poseda može da otkloni ono, što ga ometa da taj posed mirno koristi. Takav je zakon. Trebalo je da izadje neko iz N1, uzme zvučnike i agregat i izbaci ispred svog dvorišta, na ulicu a onda da izbaci ljude koji su u dvorištu. Ako dodje do napada divljaka koji su bez poziva ušli i posed, primeniti odgovarajuću silu koja je korišćenu za napad, kako bi se otklonila opasnost po život i posed. Jednostavno je. Od policije slabe koristi, pa je ne treba ni zvati.
  • Lazovic

    31.05.2023 16:20
    Lazovic
    Gospodo Policajci ta Grupa ljudi je ušla na Privatni Posed!!! Šta to znaci…da svako može nekom ući u Kuću Stan..i uznemiravati bez posledica!!! Narod vas plaća da ga stitite kao i njegovu imovinu dok vi trošite nas novac neradeci svoj posao!!! RTS je vlasnistvo svih NAS i imamo prava na Protest i Zahteve pročitajte obavezujući ugovor RTS prema javnosti!!! AV vam naredio misleći da će se neko uplašiti…od toga nema vise ništa!!! Ustali smo da promenimo ovaj Kriminal koji vi kegalizujete u službi AV!!! Sramite se po ko zna koji put!!! Vidimo se…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija