Protest "Srbija protiv nasilja" umesto u petak biće u subotu, pogledajte rutu

Protest "Srbija protiv nasilja", prethodno najavljen za petak, pomera se za subotu ispred Doma Narodne skupštine.
Protest "Srbija protiv nasilja" umesto u petak biće u subotu, pogledajte rutu
Foto: 021.rs
Protest se pomera jer je u subotu tačno mesec dana od tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi Vladilav Ribnikar, saopštio je Miroslav Aleksić, poslanik Narodne stranke u Skupštini Srbije.
On je rekao da će se sa velike bine koja će biti postavljena ispred parlamenta govoriti, kako se izrazio, "žrtve režima", kao i jedan broj javnih ličnosti, među kojima je i glumica Svetlana Bojković.
 
Nakon šetnje koja će ići Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom ulicom, preko Trg Slavija i Ulicom kralja Milana, biće napravljen "prsten oko zgrade Predsedništva".
 
Učesnici će posle šetnje napraviti "prsten" oko zgrade Predsedništva Srbije, najavio je Aleksić.
 
"U subotu ćemo ponovo da se setimo svih žrtava tragedije u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, ali i masakra u Mladenovcu. Pozivamo građane da ponesu po cvet koji će ostaviti oko zgrade Predsedništva", rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.
 
Protest počinje u 18 časova, a trajaće do 21 čas.
Prethodno su se narodni poslanici Miroslav Aleksić, Slavica Radovanović i Srđan Milivojević sastali s načelnikom beogradske policije Veselinom Milićem i načelnicima još šest policijskih uprava.
 
Cilj je bio da se dogovori bolja komunikacija i koordinacija sa pripadnicima policije zarad prevencije neželjenih događaja na protestu.
Za petak, 2. jun zakazan je protest ekstremnih desničara pod imenom "Stop nasilju Srbima na Kosovu i Metohiji".
  • @mrđa

    01.06.2023 10:56
    radikal
    jado , imaš priliku poviči za mnom i kreni na ... gde već tvoja minijaturna pamet naumila !
  • felix

    01.06.2023 06:36
    zgubidani
    šetnjom i nasiljem do vlasti , e pa malo morgen jadna manjino ...
  • Мрђа

    01.06.2023 06:18
    Мрђа
    По мени као и већине учесника овог Величанственог Протеста треба га Радикализовати! Само шетњом ништа се нејће постићи!!! Људи долазе са Вером и Надом у Промене и одласку АВ и његовог Криминалног Режима! Превише се беса мржње бола у Народу скупило за ових 11 година и прибојавам се да само шетњом ништа од Промена бити нејће јер Грађани су Устали и очекују конкретне резултате!!! Хвала и Видимо се

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija