Jedan od vođa Partizanovih navijača optužen za napad na policajca

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv jednog od vođa Partizanove navijačke grupe "Shadows", dvadesetčetvorogodišnjeg D. V.
Jedan od vođa Partizanovih navijača optužen za napad na policajca
Foto: 021.rs
Sumnje se da je 11. aprila ove godine nasrnuo na policijskog službenika prilikom pražnjenja tribine stadiona FK Čukarički na prekinutoj utakmici između FK Čukarički i FK Partizan.
Okrivljenom se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.
Tužilaštvo je u optužnom predlogu sudu predložilo da D. V. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan.
 
Takođe je predložilo da mu sud opozove uslovnu osudu od godinu dana zatvora i da mu izrekne novu jedinstvenu kaznu od dve godine i devet meseci zatvora, kao i novčanu kaznu od 50.000 dinara.
 
Predloženo je i izricanje mere bezbednosti zabrane prisustvovanja fudbalskim i košarkaškim utakmicama sportskog društva Partizan u trajanju od pet godina.
 
Postoji opravdana sumnja da je D. V. 11. aprila na stadionu FK Čukarički tokom prekida domaće prvenstvene utakmice između FK Čukarički i FK Partizan fizički napao policijskog službenika Z.A.
 
On je u momentu pražnjenja tribina, dok se nalazio u grupi navijača, kaišem crne boje udario Z.A. u predelu šlema i štita, a potom se udaljio u grupu navijača.
Postoji opravdana sumnja da je David V. 11. aprila na stadionu FK Čukarički tokom prekida domaće prvenstvene utakmice između FK Čukarički i FK Partizan fizički napao policijskog službenika Z.A.
 
On je u momentu pražnjenja tribina, dok se nalazio u grupi navijača, kaišem crne boje udario Z.A. u predelu šlema i štita, a potom se udaljio u grupu navijača.
  • Lopovska posla

    31.05.2023 16:24
    Bravo za tužilaštvo.Kad neko na društvenim mrežama prd.e na Vučića njega savataju za 24 sata a za ovakve treba skoro dva meseca (dok se ustanovi koliko je veliki "navijač").
  • Planina Vlasti

    31.05.2023 16:19
    I ko onda može da kaže da ova zemlja nema dobre zakone, efikasno tužilaštvo i sudstvo?
    Ko može da kaže da smo nemoćni pred huliganima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.