Gondola "Novak Đoković": Poznata trasa, koliko će trajati vožnja, šta će imati kabine...

Opština Vrnjačka Banja je raspisala tender za izradu plana detaljne regulacije i strateške procene uticaja na životnu sedinu projekta izgradnje gondole.
Gondola "Novak Đoković": Poznata trasa, koliko će trajati vožnja, šta će imati kabine...
Foto: Pixabay (ilustracija)
Procenjena vrednost ovog posla iznosi 4,6 miliona dinara.
Cilj izgradnje gondole je da se na najefikasniji način povežu dve poznate turističke lokacije - Vrnjačka Banja i Goč, navedeno je u projektnom zadatku.
Polazna stanica gondole trebalo bi da bude u centru Vrnjačke Banje, međustanica Lipova bila bi na oko dve trećine predviđene dužine trase, a izlazna stanica planirana je na vrhu planinskog centra Goča.
 
Dužina gondole je oko sedam kilometara i potrebno je da savlada visinsku razliku od 780m. U planu je oko 108 kabina, kapaciteta za 10 osoba. Predviđena brzina je šest metara u sekundi, a vožnja bi trebalo da traje oko 20 minuta. Gondola bi trebalo da ima kapacitet za prevoz 1.500 ljudi na sat, navodi portal eKapija.
 
Gondola će imati nosače skija, bordova, mauntin bajkova, wi-fi, grejanje sedišta i jednu kabinu sa dodatnim komercijalnim sadržajima. Na međustanici i izlaznoj stanici u planu je i restoran, suvenirnica, bob na šinama i ziplajn.
 
Prema ranijim najavama, izgradnja bi trebalo da počne sredinom godine. Gondola će nositi ime "Novak Đoković" i gradiće se u partnerstvu sa porodicom Đoković.
 
Rok za podnošenje ponuda je 12. jun.
  • Banderaš

    01.06.2023 09:06
    Novaku će ta gondola i svi biznisi sa sns izaći na nos,kada se za kratko vreme počne razmotavati korupcijsko gnezdo . Ništa mu nije bilo potrebno,i umesto da bude gospodin on se uvlači u blato .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.