Kraj školske godine 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji

Kraj školske godina za sve škole u Srbiji biće 6. juna, a OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj se desilo masovno ubistvo 3. maja, ostaje škola i dobija memorijalni deo, potvrđeno je iz Vlade Srbije.
Kraj školske godine 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji
Foto: Pixabay
Vlada Srbije donela je odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, a da škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele.
"Naš obrazovni sistem stvoren je sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svesne i odgovorne pojedince. U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu, navodi se u saopštenju vlade i ddoaje da je zato i doneta odluka da se školaska godina zavrsi 6. juna", navodi se u saopštenju. 
Za one koji žele da rade do 20. juna u tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada, sa ciljem podsticanja socijalnih i emocionalnih veština učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti. 
 
"Bitno je napomenuti da će svi učenici koji ne budu  zadovoljni svojim uspehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev", dodaje se u saopštenju.
 
Osnovna ogledna škola "Vladislav Ribnikar" će ostati škola, saopštila je Vlada. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije, biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost. 
 
Podsetimo, u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja dogodilo se masovno ubistvo kada je učenik sedmog razreda K.K. iz vatrenog oružja ubio čuvara škole i osmoro đaka. Ranjeno je sedam osoba, od kojih je jedna devojčica preminula u bolnici. 

Komentari 131

  • zajeban

    06.06.2023 07:46
    suviše je providno
    Niste još naučili da čitate između redova najverovatnije će se desiti neko veće političko (nažalost) sr***e recimo aktuelnom nam Kosovu pa da deca budu sa roditeljima na to mi bazdi, ili nešto oko finansija za skretanje pažnje opet proikoliti političari (jedino i umeju to da "rade" zavati i vladaj ali mene neće zaj.....
  • Dr

    05.06.2023 08:01
    Deda
    Deco uzivajte niko ne moze da vam refundira mladost. Lepo se odmorite pa u septembru jovo nanovo.
  • Lala

    04.06.2023 23:50
    Lex
    Najteze je deco vama vi ste buducnost...dal vas kaznili ili pocastili ocenom vase vreme tek dolazi. Molim vas prastajte sto smo vam stvorili ovakav ambijent za odrastanje. Krivica nije vasa ali mladost jeste

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija