FOTO Vučić sa Makronom: Zahvalio sam mu se na čvrstom stavu i podršci povodom dešavanja na KiM

Počeo je sastanak predsednika Srbije sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku Žozepom Boreljom.
Očekuje se da će glavna tema sastanka biti situacija na Kosovu i Metohiji.

Prethodno, na sastanku lidera u Moldaviji, Vučić se pozdravio i fotografisao sa predsednikom Francuske.

"Zahvalio sam se predsedniku Makronu na čvrstom stavu i podršci koju je pružio Srbiji povodom najnovijih dešavanja na KiM. Izrazio sam zabrinutost zbog najnovije eskalacije nasilja na Kosovu i Metohiji, a sa predsednikom Makronom sam razgovarao i o daljim koracima u cilju održanja mira i stabilnosti u regionu", navodi se na Vučićevom Instagramu.
 
Vučić je prethodno naveo da je imao odvojene sastanke sa Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, i da će njih trojica imati i zajednički sastanak.
 
"Sa Šolcom i Makronom ću pre svega razgovarati o tome kako da deeskaliramo situaciju, a zatim kako da izbegnemo dalje provokacije i jednostrane poteze, šta će biti istinke garancije za to. Ali i o tome da treba da se foksuiramo na formiranje Zajednice srpskih opština, i o onome što mi treba da ispunimo", kazao je Vučić.
 
Vučić je naveo da je danas kratko razgovarao i sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, ali nije želeo da odgovori da li mu je on zamerio što Srbija nije uvela sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.
 
"Upoznao nas je premijer Luksemburga Gzavije Betel, imao sam priliku da kratko razgovaram sa Zelenskim. Imali smo kratak i korektan razgovor, ali odluku o sankcijama Rusiji donose građani Srbije preko svog rukovodstva. Mi smo svoju odluku doneli u martu 2022. i nikada ne možete jednim razgovorom da menjate nečiju poziciju", kazao je Vučić.
 
Na ponovljeno pitanje da li mu je Zelenski zamerio što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, Vučić je rekao da "ne želi da govori o takvim stvarima" i dodao da je sve što može da kaže to da su imali "korektan razgovor".
  • zgađen

    01.06.2023 20:39
    On, pa on, pa on, pa...
    Vrdalama voli da sam sebi priča filmove u boji. Ni ovoga puta nije odustao od toga.
  • Eros

    01.06.2023 19:08
    Kakva je to ljubav….Vidi im se po osmesima.
  • Aleksandar

    01.06.2023 18:58
    Pitanje
    Jel si još namignuo Makaronu? Ono njemu pričaš jedno a nama kad dođeš drugo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.