VIDEO: Proglas Glumačke organizacije Srbije: Hajka nad nama i kolegama bez pandana u istoriji

Glumačka organizacija Srbije izdala je proglas povodom targetiranja glumaca koji su javno podržali proteste "Srbija protiv nasilja".

Proglas je upućen publici i sinoć je javno saopšten.

"Poslednjih dana naše kolege su na različite načine javno označene kao meta o kojima se šire laži, uvrede i klevete. Počelo je od ponude da napuste svoju zemlju i da glume 'negde drugde', preko neistinitih izveštaja o 'ogromnim' glumačkim honorarima za TV serije, do toga da smo nazvani i ŠLJAMOM i Narodnoj Skupštini", navodi se na početku proglasa.

Glumačka organizacija Srbije dalje navodi da se zahuktava hajka koja nema pandan u istoriji srpskog pozorišta, filma i televizije.

"Glumački esnaf najoštrije osuđuje ovaj vid nasilja nad našim kolegama i nad našom profesijom. Smatramo da je ovo što se dešava u medijskom prostoru opasna pretnja, koja može imati ozbiljne posledice. Humanisti sveta su definisali da je razlog postojanja države zaštita ljudskih prava. Očekujemo od države da zaštiti naša", navodi se u proglasu koji potpisuju Glumačka organizacija Srbije i Udruženje dramskih umetnika Srbije.

 

"Hvala što ste nas saslušali, a sada uživajte u predstavi", zaključak je dve organizacije u Proglasu. Kako je saopšten pogledajte u nastavku.
 
  • Amira

    02.06.2023 16:41
    Dakle, ne da zaradjuju, nego lepo mlate pare! Ajd sad da vidimo koliko na crno rade i da li su uredno platili porez!??? A posle traze nacionalne penzije! Nikom vise to ne treba dati! A na vrlom Zapadu kad najpopularniji glumce ne plate pirez, odmah u ćorku! Tako i nase treba. Plati pa glumi onda da te neko proganja ko vajnog politicara!
  • Jorga

    02.06.2023 14:06
    Jorga
    Ovo razotkrivanje Glumaca koji uzimaju nase pare ih je dotuklo zauvek! Ako dobijate pare od Drzave(naroda) svako ima prava da zna! To vazi za sve sektore koje Narod placa!!! Ja mislio da oni zaradjuju od prodaje svojih dela karata itd...ono drpaju od Narodne kase...neide to tako gospodo Umetnici! Uzmes Kredit glumis snimas pa prodajes i zaradjujes i milijarde ako vredis ili propadnes?! Tako se radi i zaradjuje ali si Slobodan covek!!! Ovako...jos se oni kao nesto bune apeluju ovo ono...bruka i sramota veoma Velika!!!
  • živojin todosijević

    02.06.2023 13:44
    kakvo nasilje
    nisam primetio da ste pomenuli nasilje na kosovu,a ove đetnje su protiv valsti,ne glumetajte u lošim protestima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija