Sindikat obrazovanja: Odluka o prevremenom završetku nastave dovešće do konfuzije u školama

Sindikat obrazovanja Srbije ocenio je danas da će odluka Vlade o prevremenom završetku školske godine dovesti do "konfuzije u školama, među nastavnicima, đacima i njihovim roditeljima".
Sindikat obrazovanja: Odluka o prevremenom završetku nastave dovešće do konfuzije u školama
Foto: Pixabay
Sindikat je u saopštenju ocenio da je u pitanju "ishitrena odluka koja ne uzima u obzir sve posledice po celokupan obrazovni proces, zaključivanje ocena, održavanje razrednih, popravnih i maturskih ispita".
"Smatramo da je briga o bezbednosti učenika najvažnija, ali je veliko pitanje da li se to postiže ovom odlukom. Naša ocena je da je država ovim pokazuje koliko zapravo nije spremna da se ozbiljno izbori sa svim oblicima nasilja u prosveti, na koje godinama ukazujemo", stoji u saopštenju Sindikata obrazovanja Srbije.
Vlada Srbije juče je odlučila da školska godina bude završena 6. juna, a da škole mogu da nastave rade do 20. juna za učenike koji to žele.
  • Cuti

    03.06.2023 08:52
    Samo cuti
    I onako nam se ginmazijalci skoluju po privatnim casovima obzirom da ih nastavnicki kadar bar u Isidorinoj gimnaziji ne nauce nista. Ne znaju ljudi ili ne umeju, svejedno je.Kontinurina nastava od 45min godinu dana i nista im ne prenesu od znanja. Za 60 minuta nedeljno i 25e doktoranti sa FtN ih nauce sve za odlicnu ocenu tj 4 ili 5, pripreme ih za prijemne koje deca poloze i budu primljena. Zasto onda primaju nastavnici platu??? Koja je njihova uloga
  • 9

    02.06.2023 18:09
    Konfuzija i nerad
    i jeste jedino geslo ovih satrapa na vlasti . 1200 škola = 1200 policajaca
    I to će sad šatro ići da brani Kosmet ? Ne budite naivni. Žuti su krivi (od pre 13 godina ) ali je za vučićeve vlasti Kosmet predat i to je neizbrisiva činjenica , povučene granice i Šiptari brane svoje kao zenicu oka svog što se za 800 000 nevoljnika iz kojih se i Pinokio iznedrio ne bi baš moglo reći. Svi oni imaju rezervnu domovinu gde se goste , jedu piju , zapošljavaju na izmišljena mesta i primaju platu i za ovde i za tamo, a šta da radimo mi i čemu da učimo NAŠU decu i dokle jer polupismeni skraćuju školu . Ko vele nije trebala nama , diplome smo ili kupili ili dobili pa ne treba ni sadašnjoj deci.
  • NEUPUĆENA

    02.06.2023 17:16
    A VI KAKO TE
    Pa ko ovde vidi logiku? Ukidaju redovnu nastavu ali i dalje se škole pune đacima. Ići će na dopunsku, dodatnu, pripremnu nastavu, u boravak... A onda će svi da nagrnu da iskamče što bolju ocenu (iskustvo sa koronom) a nastavnici će da ispituju i ispituju ili će svima podeliti odlične ocene. Već viđeno u koroni. Ali, posle prvog šoka vezanim za koronu, deca su redovno išla u školu po ovom i onom modelu, prskali se alkoholom, gazili kroz krpe sa dezinfekcionim rastvorom, nosili i skidali tzv. maske, brkali off line i on line, malo bili pa nisu bili u školi ali na kraju dođoše neki roditelji i po nastavnicima. Daj odličnu ocenu! A jelte, a je l to korona nije bila opasna?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.