Radnici italijanske fabrike obuće u Knjaževcu završili sa štrajkom, za 5. jun najavili protest

Radnici knjaževačke kompanije "Falc East", predvođeni Sindikatom Sloga, danas su privremeno završili štrajk, ali su za 5. jun najavili njegov nastavak uz organizovanje protestne šetnje.
Radnici italijanske fabrike obuće u Knjaževcu završili sa štrajkom, za 5. jun najavili protest
Foto: FoNet
Šetnja će se odvijati ulicama Knjaževca, od fabrike do kružnog toka u centru grada, zgrade Opštine, i potom nazad do fabrike, a u štrajku je 80 odsto zaposlenih, saopštio je sindikat "Sloga".
Očekuje se da će uz rodbinu zaposlenih, prijatelje i sugrađane, u šetnji učestvovati najmanje 1.000 ljudi, a cilj je  da se izvrši dodatni pritisak na upravu kompanije i nadležne institucije. Šetnja je prijavljena nadležnoj Policijskoj stanici Knjaževac.
Zahtevi ostaju isti: povećanje neto zarade za 10 odsto, povećanje mesečnog stimulansa sa sadašnjih 2.000 na 5.000 dinara i uvećanje iznosa za topli obrok sa 150 na 200 dinara.
 
Pored toga, insistira se na garancijama o progresivnom povećanju zarada do nivoa od 70 odsto plate za život u narednim godinama, navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.