Vučić se ponovo obraća: Kosovska policija je započela sukobe u Zvečanu, a ne NATO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je kosovska policija započela sukobe ispred zgrade opštine Zvečan, a ne NATO.
"Ja sam mislio da je NATO izvlačio Srbe. Ne, kosovska policija je iza leđa NATO izvlačila Srbe", rekao je Vučić za TV Prva.
Naveo je da su dve osobe, koje prema njegovim rečima nisu učestvovale u nemirima i neredima, prebacila na svoju stranu i odvela ih u pritvor.
"Kosovska policija je pucala na Dragišu Galjaka... Mogao je da bude ubijen, borili su mu se za život zbog krvarenja. Svi se prave kao da se to nije desilo. Jedine slike su kako su povređeni od udaraca pesnicama i jednog molotovljevog koktela", rekao je Vučić.
 
Dodao je da mu je žao i povređenih NATO vojnika, ali da je jedini upucan Srbin, koga će posetiti sutra.
 
Komentarišući razgovore sa stranim liderima koje je imao tokom boravka u Moldaviji, predsednik Vučić je rekao da svi na Zapadu znaju da su Priština i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti krivi za eskalaciju na severu KiM, ali da Srbija od toga nema ništa.
 
"Mi od toga nemamo ništa jer oni strateški, i Kurti to zna i nemamo šta tu da krijemo, on zna da šta god da uradi da će Amerikanci, Englezi, Nemci čvrsto, ostali malo manje čvrsto i tvrdo, ali tu negde uz, biti za to da mora da se čuva kosovska nezavisnost, da ne sme da se dozvoli Srbima da bilo kada ugroze teritorijalni integritet i suverenitet Kosova, da ne dozvoli da se do 1.000 srpskih vojnika i policajaca vrati na KiM, čak ni široka autonomija za Srbe, već neka NVO, za ZSO i to je to", rekao je Vučić za TV Prva.
  • ostAVka

    03.06.2023 00:19
    Plan 8 tačaka = izdaja
    Plan 8 tačaka je izdaja. 1 tačka je priznanje nezavisnosti Kosova i potpis nezavisnosti Kosova na Donatorskoj konferenciji. Svi u subotu na protest, Kosovo je Srbija - Vučiću odlazi !
  • Spin doktor

    03.06.2023 00:12
    Vuče konce
    Da li je ga neko pitao ko su bili ti "goloruki lekari" koji su letvama tabali KFORovce?
  • BGD 011

    02.06.2023 23:03
    Sklonite ga vise...
    "Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je kosovska policija započela sukobe ispred zgrade opštine Zvečan, a ne NATO." Dokle ces Vucucu da lazes?! Do juce si uveravao narod da su NATO i KFOR zapoceli sukob, povredili Srbe, Srbi povredili pripadnike KFOR-a i NATO-a, a sad, posle Kisinjeva pricas drugacije?! Jel to po instrukcijama ili zato sto te bas zabole za Kosovo, ili i jedno i drugo? Gospodo iz NATO, sklanjajte ga, (Vucica) zavrsio vam je posao. Dosta je. Pustite nas da malo disemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.