Vučić: Prelazne vlade neće biti dok sam živ, izbori loši u ovom trenutku - biće ako opozicija hoće

Prelazne vlade neće biti dok sam živ, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji smatra da je u ovom trenutku loše održavati izbore, ali ako ih opozicija želi - imaće ih.
Vučić: Prelazne vlade neće biti dok sam živ, izbori loši u ovom trenutku - biće ako opozicija hoće
Foto: 021.rs
"Prelazne vlade neće biti dok sam živ, to nije pitanje arogancije ili bahatosti. Suviše volim Srbiju da bi ovakvi došli na vlast bez narodne volje", rekao je Vučić za TV Prvu.
Vučić je dodao da su izbori način da se izađe iz krize i ako ih opozicija želi, imaće ih. 
 
"Otvoreno vam kažem da nikada to neću prihvatiti, to je moja ustavna dužnost kao predsednika, nikada neću dati mandat nekome ko će formirati prelaznu vladu", ponovio je Vučić i to oblazložio stavom da kada se formira prelazna vlada "sve staje, a strani faktor upravlja zemljom".
 
On je dodao da smatra da bi novi izbori bili loši u ovom trenutku, ali da će prihvatiti taj zahtev ukoliko ih opozicija želi.
 
"Hoćete izbore, imate izbore, samo mi kažete to. Ja držim do svoje reči. Kažite hoćete ih u septembru, imate ih u septembru. Mislim da su loši izbori u ovom trenutku, ali vi kažite da hoćete izbore i dobićete ih", rekao je Vučić.
 
 
"To su naši glumci, volimo da ih gledamo"
 
Predsednik Srbije izjavio je da osuđuje način na koji su mnogi poslanici Srpske napredne stranke reagovali na izjave pojedinih glumaca, pozivajući ih, kao bivši predsednik stranke, "da ne ulaze u blato".
 
"To su naši glumci, volimo da ih gledamo i ovog čoveka sam uživao da gledam u filmovima, a obradovao sam se i kad sam ga video kod vas na televiziji, koja je podrška diktatorskom režimu", rekao je Vučić na TV Prva, komentarišući izjavu glumca Nikole Koja da cilj protesta treba da bude odlazak predsednika Srbije sa te funkcije.
 
On je ukazao i da svi prilozi koje je televizija Prva emitovala tokom njegovog intervjua predstavljaju dokaze pravog hibridnog rata, njegove dehumanizacije i delegitimizacije.
 
"Njihov problem sa mnom je što se ja ne plašim ni opozicije, ni zatvora, ni smrti, ničega", kazao je Vučić i dodao da mu je važno šta će o sadašnjoj vlasti govoriti u narednih 15 godina.
Vučić je rekao da još nije odlučeno da li će Srbi izaći na eventualne nove lokalne izbore na severu Kosova, dodajući da će o tome tek da razgovara i pregovara.
 
On je na TV Prva rekao da je sa Šolcom i Makronom imao težak razgovor u Kišnjevu u četvrtak i da je u razgovoru s dvojicom evropskih državnika imao najoštriji pristup do sada. Ipak, odluku o učešću Srba na prevremenim izborima na Kosovu, nije doneo.
 
On je rekao da bi Srbi svakako pobedili na tim izborima, ali da je pitanje šta time dobijaju.
  • Imre

    03.06.2023 11:52
    Vucic ovom izjavom :Prelazne vblade nece biti dok SAM JA ZIV: tvrdi da ce i kao penzioner imati utivaj da se tako nesto ne ostvari.
  • Biboni

    03.06.2023 11:23
    @igor_t@
    Sve sto pises su nebuloze. Kako midlis da dodjete na vlast bez izbora. Naravno plasite se jer ih necete dobiti.
    Ajmo na izbore da odmerimo snage.
  • џџџ

    03.06.2023 10:11
    Будали помоћи нема.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.