Ceo govor Dragana Bjelogrlića: Mladosti Srbije, Srbija nije "i malo vaša", ona je vaša

Proslavljeni glumac Dragan Bjelogrlić obratio se danas okupljenima na protestu "Srbija protiv nasilja".
On je govorio nakon glumice Svetlane Bojković i voditelja Ivana Ivanovića i Zorana Kesića. Odao je priznanje mladima što odgovaraju dostojanstveno na nasilje kom su izloženi u ovom, kako je rekao, izvitoperenom režimu.
 
Govor Dragana Bjelogrlića prenosimo u celosti:
"Dragi moj Beograde, draga i poštovana mladosti Srbije.
Pre mesec dana desila se tragedija koju ne pamti naš narod. Tuga za izgubljenim mladim životima trajaće još dugo. Verovatno je nikada nećemo preboleti. I ne treba da je prebolimo, ikada. Svi naši porazi, nesreće, sva zla koja smo nanosili drugima i sebi, skupila su se u tu jednu gorku, koja je pala na one koji nikada nikom nisu bili krivi. Ali to, što ste vi mladi u tolikom broju izašli na ulice da jasno poručite da ne želite da živite u jednom obolelom društvu, daje nadu da ćemo se sa dna podići. Došao sam danas da se vama, mladosti, obratim. Došao sam danas da vam odam priznanje i svoje iskreno divljenje što na nasilje kojem ste izloženi u ovom izvitoperenom i nakaradnom režimu, odgovarate dostojanstvom, mirom i ljubavlju. Ja to nisam baš uvek znao. Vi ste bolji od mene. Bolji ste od nas koji smo vam na žalost ostavili ovakvu Srbiju. Ostavili smo vam društvo puno nasilja, mržnje i nakaradnih vrednosti. Ostavil smo vam podeljenu Srbiju, punu straha i poniženih ljudi.
 
Naši roditelji su nama uzimali lične karte da ne bi glasali za demokratiju misleći da je to izdaja.. Vi taj problem nemate, jer vaši roditelju šetaju uz vas. I nisu smo oni uz vas. nego svako kome je stalo do dobra, istine i pravde. Bio on danas ovde ili ne.
 
Ja ne želim da vam delim savete, jer vi znate sve bolje od nas. Samo želim da vas zamolim da one ljude koji su prisiljenidolazili ovde autobusima ne prezirete i ne rugate im se. Oni nisu krivi što neko, vrlo svesno, nije brinuo o njima. Nije brinuo, upravo da bi mogao sa njima da manipuliše, ucenjuje ih i gura u autobuse. Zato vas molim da uradito ono što mi nismo znali. Pružite ruku, prigrlite ih, jer njima nije mesto u autobusu, mesto im je tu pored vas.
 
Mi smo deci iz Ribnikara dužni. Dužno smo im pravdu i mir. Dužni smo im sve ono što nismo mogli da im pružimo za života. I mi taj dug moramo da platimo njima, svakom detetu u ovoj zemlji, a na kraju i sami sebi Ja vas danas pozivam da vi dođene na ovu binu. Vama je ovde mesto. Ja sam tu da vas podržim i ohrabrim da istrajete. Jer zapamtite, Srbija nije malo i vaša, ona je vaša", poručio je Bjelogrlić kroz suze.

Građani su nakon njegovog govora krenuli u šetnju.

Planirano je da se od zgrade parlamenta pođe Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom ulicom, preko Trga Slavija i Ulicom kralja Milana do Trga Nikole Pašića i Pionirskog parka, čime će biti napravljen "prsten" oko zgrade Predsedništva.

Komentari 12

  • MileR

    05.06.2023 08:54
    E moj
    Dragane, vide li Ti ko poubija tu decu, neki starci ? Koga Ti kritikuješ?
  • Grundfos

    04.06.2023 08:45
    Vlast
    Sjaši kurta da uzjaši murta,nije bez veze rečeno. Svi su oni isti,videli smo iz priloženog od 2000-te fo danas.
  • Dosada

    04.06.2023 08:10
    Bravo. Svaka reč na svom mestu. A ovi što glume pametnjakovice sa svojim komentarima, treba da završe gde i svi iz ove nakaradne SNS garniture!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.