Postoji posebna simbolika zastave Ferarija na protestima "Srbija protiv nasilja"

Ferari zastava, koja je primećena i na ovim protestima u Beogradu, mnoge je podsetila na 1996. godinu.
Kako piše N1, navodno je u pitanju ista ona koja se vijorila na tadašnjim demostracijama i bila jedan od njihovih simbola.
Doneta je jedno veče na proteste, da bi sutradan u Dnevniku RTS-a bilo rečeno kako "izdajnici mašu stranim zastavama".
Sledeće večeri učesnici protesta su doneli stotine različitih zastava. Ferrari je ipak, ostala najistaknutija. Navodno je odneta u Kanadu.
 
Ferrari barjak od tada ima kultni status, o njemu su izveštavali i italijanski mediji, a u jednom trenutku su reagovali i iz Ferarija.
 
"Srce mi je zaigralo. Ferari zastava se pojavljivala na svim protestima 1996. i 1997. godine. To su bili građanski, zimski protesti i od tada, pa do 5. oktobra uvek je bila na svakom skupu", rekao je Filip Švarm, glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Vreme" u emsiji N1 direktno, dodavši da je ona bila simbol borbe za pravdu, istinu, poštenje, protiv diktature i autokratije.
  • Pesak

    04.06.2023 13:34
    Isteklo vreme
    Botovi se još vade na demokratsku stranku a prodje im život...
  • Liman 2

    04.06.2023 12:45
    @Zd-ns
    Ma ljubi te tvoj gospodar.
  • Idi begaj

    04.06.2023 12:15
    Srce mi je zaigralo. Ferari zastava se pojavljivala na svim protestima 1996. i 1997. godine. To su bili građanski, zimski protesti i od tada, pa do 5. oktobra uvek je bila na svakom skupu", rekao je Filip Švarm, glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Vreme" u emsiji N1 direktno, dodavši da je ona bila simbol borbe za pravdu, istinu, poštenje, protiv diktature i autokratije.

    I?
    Šta se desilo posle toga?
    Rasprodate fabrike, uništena privreda, decu nam uče da može biti TO......propast porodičnih vrednosti.
    Što se mene tiče baš vam hvala ali od mene šansu dobiti nećete pošto imam mozak koji je u stanju zapamtiti i shvatiti šta nam je "vaša naša" borba donela zajedno sa Ferarijevom zastavom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija