Gojković: Veoma sam spremna na dijalog sa umetnicima, ali ne na ulici

Ministarka kulture Maja Gojković izjavila je da "veoma spremna" na razgovor sa svim umetnicima u Srbiji, ali da "ulica nije mesto na kome će se razgovarati".
Gojković: Veoma sam spremna na dijalog sa umetnicima, ali ne na ulici
Foto: 021.rs
"Ovde slobodno dolaze svi, diskutujemo o dobrim i lošim stranama iz svih oblasti umetnosti. Niko nema pravo da stavi tapiju na umetnost", rekla je Gojković za Večernje novosti ističući da "ne spori da svako ima pravo na političke proteste i da zahteva i traži što god hoće".
Glumačka organizacija Srbije i Udruženje dramskih umetnika Srbije izdali su proglas da su "njihove kolege na različite načine javno označene kao meta o kojima se šire laži, uvrede i klevete".
"Počelo je od ponude da napuste svoju zemlju i da glume 'negde drugde', preko neistinitih izveštaja o 'ogromnim' glumačkim honorarima za TV serije, do toga da smo nazvani i šljamom u skupštini. Zašto? Zbog učešća mnogih od nas na mirnim protestima protiv nasilja", navedeno je u proglasu.
  • Zd-ns

    04.06.2023 21:42
    Odgovor Picuki
    Picuka, a ti imas kulturu, od mrznje ne vidis ,slep si, Maja bas ima kulturu za razliku od tih mnogih koji su ucestvovali u svom proglasu. Iz te kulture ima i onih mnogih koji su nasilnici a nazalost pripadaju ustanovama kulture. Medju takvim nekulturnim tesko je biti prihvacen kao ministar, ali treba kulturu ocistiti od nekulture. Iz te kulture pojedinci su sami izjave davali pojedinim toboze medijskim kucama kako treba pakovati kofere i bezati iz Srbije. To je bar uvek bilo na dobrovoljnoj bazi.
  • Gagi

    04.06.2023 21:10
    Botovi
    Ala Karleusa udara minuse
    hahahaha
  • Ns

    04.06.2023 20:10
    Ns
    Polako nemojte se gurati,svi ce te pricati sa narodom u instituciji koja ce se zvati NARODNI SUD.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija